Riise gleder seg til hektisk periode

John Arne Riise ser frem til et par hektiske uker, med storkamper på rekke og rad. Kamper som vil bli helt avgjørende for Liverpools sesong.

John Arne Riises rådgiver, Jan Kvalheim, uttalte til Dagbladet i går at sunnmøringen ikke har noen som helst kommentar til at han nok en gang blir linket til Newcastle og en overgang til "The Magpies" til sommeren. Riise selv foretrekker å snakke om oppgaven han står foran med Liverpool de nærmeste ukene, og venstrebacken uttaler til liverpoolfc.tv i dag at han tror at de røde kan fortsette sin gode form i den vanskelige perioden man står foran.

Liverpool drar som kjent til Old Trafford på søndag, vel vitende om at de har vunnet sine sju siste kamper. En uke etter bataljen i Salford venter så Merseyside-derbyet på Anfield, og deretter tre knallharde oppgjør mot Arsenal i liga og Champions League. Riise er fullt klar over at disse kampene blir helt avgjørende for Liverpools skjebne denne sesongen.

- De neste par ukene blir helt utrolige. Storkampene kommer på rekke og rad, men vi virker sterke for øyeblikket, så vi gleder oss til kampene, sier sunnmøringen.

- Det er slike kamper som dette vi trener og jobber mot i løpet av sesongen. Vi har fortsatt mye å spille for, og vi satser på å sikre oss fjerdeplassen og avansere ytterligere i Champions League. Sistnevnte er vår mulighet til å sikre oss et trofé denne sesongen, og den sjansen ønsker vi å ta vare på, legger han til.

- Vi er skuffet over at vi ikke kjemper om tittelen, og vi er veldig skuffet over enkelte av poengene vi har gitt fra oss denne sesongen. Spesielt på hjemmebane. Vi har kuttet ned på forspranget til lederlagene den siste tiden, men vi er fortsatt avhengige av at tre lag roter det til for seg om vi skal blande oss inn i tittelkampen i innspurten. Per nå tror jeg vi må konsentrere oss om fjerdeplassen, og derfor er neste helgs lokalderby umåtelig viktig.

Men først venter altså helgens kamp mot Manchester United, og Liverpool-spillerne tørster etter revansje for nederlaget på Anfield tidligere i sesongen, der en scoring av Carlos Tevez ble avgjørende.

- Gerrard og Torres sitt partnerskap fungerer bedre enn noen gang. De to er i utrolig god form for tiden. Begge virker sterke og begge scorer mål. Jeg er kanskje ikke overrasket over at Torres spiller så bra, da vi visste at han var en toppspiss. Men av og til tar det litt tid for spillere å finne seg til rette i engelsk fotball. Han har ikke trengt tid i det hele tatt. Jeg vet at forsvarere hater å spille mot ham, ettersom han er så rask og sterk. United vil utvilsomt frykte oss, ettersom vi er formlaget fremfor noen for øyeblikket. Men samtidig må vi vise dem respekt, ettersom de er et topplag, sier Riise om søndagens batalje på Old Trafford.

Nordmannen mener ellers at manager Rafael Benitez skal ha mye av æren for Liverpools utmerkede form den siste tiden.

- At vi er så friske og opplagte nå, skyldes manageren og hans rotasjonssystem. Han forandret på laget jevnlig tidligere i sesongen, og det høster vi fruktene av nå. Når vi deltar i så mange ulike turneringer, er det viktig å rotere på troppen, og det er grunnen til at manageren har gjort det. Han bryr seg om spillerne. Nå har vi ikke så mange turneringer å konsentrere oss om lenger, og dermed kan vi stille med så å si det samme laget og det samme systemet i kamp etter kamp, avslutter han.