Riise om måltørken

Riise har fått beskjed om å prioritere det defensive. Canal+ bekrefter ny TV-kamp. Houllier-kjøp legger skoa på hylla. Tottenham-flopp linkes til Anfield.

John Arne Riise er en mann som i sine syv sesonger på Anfield har levert jevnt med mål - men som til nå denne sesongen har til gode å finne nettmaskene. Nordmannen har scoret 31 mål for klubben, men har ikke fått ballen i mål på tross av mange forsøk denne sesongen. Venstrebacken selv mener det er fordi han har hovedfokus på det defensive.

- Folk forventer at jeg skal score en del flotte mål, men denne sesongen har jeg fokusert på det defensive, og ønsker å gjøre det best som forsvarer. Jeg vet at jeg nå er 90 prosent en forsvarer, men om jeg skulle score er det bare bra. Jeg ønsker å være en bra forsvarer, og jobber med det på treningsfeltet. Jeg prøver å forbedre meg, og manageren har bedt meg fokusere mer på det defensive, sier Riise til Liverpoolfc.tv i dag.

- Jeg vil bare vise fansen og manageren at jeg er en bra forsvarer. Det er venstreback jeg er, og jeg vil forsvare bra for laget mitt.

27-åringen har hyppig blitt linket bort fra klubben denne sesongen, og både Aston Villa og Valencia skal være meget interessert i nordmannens tjenester. Sunnmøringen selv vil helst bli i mange år til.

- Det har vært en rar sesong for meg så langt. Jeg har spilt noen gode kamper, men også en del som er under mitt vanlige nivå. Det går alltid mange rykter når overgangsvinduet er åpent, og spesielt ettersom folk vet at jeg kun har halvannet år igjen av kontrakten min. Fansen vet at jeg stortrives her, og forhåpentligvis vil klubben gi meg en ny kontrakt slik at jeg kan bli her i mange år til. Jeg vil gjøre mitt aller beste i den siste halvdelen av sesongen, avslutter Riise

Ny direktesendt kamp på Canal+
Canal+ bekrefter i dag at de vil direktesende West Ham - Liverpool på Canal+ Sport 1 onsdag 30/1, med avspark 20.45 på Upton Park. Kommentator vil være Kenneth Fredheim. Det er lite sannsynlig at kampen også blir sendt i HD-oppløsning, ettersom det vanligvis er SkySports-kampene som blir sendt i dette formatet. Manchester United - Portsmouth er Sky-kampen denne dagen.

Houllier-flopp legger opp
VM vinneren fra 1998, Bernard Diomedé, har lagt skoa på hylla, i følge UEFA.com. Vingen startet karrieren sin i Auxerre, hvor han vant en fransk dobbel i 1995/96. Han ble senere tatt med i den franske landslagstroppen, og spilte tre kamper i mesterskapet Frankrike vant på hjemmebane i 1998. Totalt fikk han åtte landskamper for landet sitt. Gérard Houllier kjøpte verdensmesteren for 3 millioner pund, og han har i senere tid blitt betegnet som det største bomkjøpet av alle Houlliers kjøp. I debuten mot Sunderland fikk han feilaktig annulert en brassescoring, der reprisene viste at ballen hadde vært over linja. Bernard fant seg aldri til rette i England, og spilte kun fem kamper for de røde over en treårsperiode.

I 2003 ble han lånt ut til den nyopprykkede klubben Ajaccio ut sin kontraktsperiode, men han fikk ikke forlenget avtalen etter dette. Han gikk så til Ligue 2 klubben Créteil - hvor han heller aldri ble en hit. Hans siste klubb var tredjedivisjonsklubben Clermont Foot, som han forlot i sommer. Han har ikke lykkes å finne seg en ny klubb, og velger altså nå å legge opp like før sin 34-årsdag.

Tottenham-flopp linkes til Anfield
The Telegraph linker i dag Tottenham-flopp Darren Bent til Liverpool. Avisen hevder at Liverpool skal være interessert i å sikre seg angriperens tjenester for 12 millioner pund. Saken virker på ingen måte troverdig, og spesielt linjen "Rafael Benítez vil nå bruke en del penger, etter å ha vunnet kampen mot de amerikanske eierne" gjør at man bør ta dette ryktet med et titalls klyper salt.

Spurs betalte hele 16,5 millioner for den tidligere Charlton-storscoreren i sommer.