Riley dømmer derbyet

Kontroversielle Mike Riley er satt opp som hoveddommer for Everton - Liverpool på lørdag. Tidligere toppdommer forstår lite av helgens annulering.

Premier League har utnevnt Mike Riley som dommer for oppgjøret mellom Liverpool og Everton på Goodison Park lørdag formiddag. Dommeren fra Leeds har dømt i den engelske toppdivisjonen siden 1996, og er et velkjent fjes for de fleste.

Avgjørelsen om å gi 43-åringen ansvaret kom noe overraskende, etter at han ble heftig kritisert etter kampen mellom Chelsea og Manchester United på Stamford Bridge i helgen, hvor gjestene fra Manchester be tildelt hele syv gule kort.

Riley har dømt Liverpool hele 29 ganger i Premier League, sist mot Middlesbrough i sesongens første ligakamp på Anfield. Et oppgjør Liverpool avgjorde helt på tampen.  Ingen annen engelsk dommer som er aktiv i dag har viftet mer med kortene i kamper Liverpool involvert, og har delt ut 53 gule kort til Liverpool-spillere, mens motstander har fått sett det gule 63 ganger. Motspillere har fått rødt kort syv ganger mens Riley har dømt, mens de røde har fått Westerveld, Gerrard, Carragher og Hyypiä utvist. Den sistnevnte episoden er nok den mest kjente, da Sami fikk ble sendt av banen etter en duell med Ruud van Nistelrooy og Manchester United bare fem minutter ut i kampen.

Han har også dømt et Merseyside-derby på Goodison Park tidligere. Første gang var i 1999, og da vant blånesene 1-0 etter scoring av Kevin Campbell, i en kamp med tre røde kort. Også i 2003/04-sesongen var Riley dommer, i en kamp Liverpool vant 3-0 etter scoringer av Michael Owen og Harry Kewell.



Eks-dommer forstår lite av annuleringen
Jeff Winter er en av flere tidligere toppdommere som har vært aktive i media etter de la fløyten på hylla. Som Graham Poll har han både gitt ut bok og vært aktiv på fjernsyn og i aviser de siste årene, og etter hver runde i Premier League kommer han med sine syn på kontroversielle dommeravgjørelser på sin hjemmeside.

Det er flere som sliter med å forstå hvorfor dommer Marriner valgte å annulere Steven Gerrards hundrede mål for Liverpool, og Jeff Winter er en av dem.

- Det store samtaleemnet i helgen var om hva som skulle vært Steven Gerrards hundrede mål for Liverpool, hjemme mot Stoke. Jeg forstår heller ikke mye av den avgjørelsen. Det skulle vært 1-0 istedenfor 0-0.