Rød dokumentar på NRK P2 tidlig i mai

Lørdag 3.mai kan alle røde benke seg til radio-apparatene. Da presenteres resultatet av NRK-reporteren Ragnhild Lund Ansnes sitt månedslange opphold på Merseyside.

NRK-reporter Ragnhild Lund Ansnes har oppholdt seg i Liverpool i snart en måned, sammen med sin mann og sin sønn, for å lage radiodokumentar om fenomenet norske Liverpool-supportere. Oppholdet på Merseyside nærmer seg nå slutten for Lund Ansnes, og det er nå klart at det ferdige produktet blir å høre på NRK P2 tidlig i mai.

Foreløpig er programmet satt opp med sendetid lørdag 3.mai kl.10.03 på NRK P2, med reprise søndag 4.mai kl 21.03 på samme kanal. Dokumentaren vil også være tilgjengelig på nett og som podkast.

- Jeg storkoser meg i Liverpool, og begynner virkelig å skjønne hvorfor folk er supportere fra fødestua til grava, sier Lund Ansnes til liverpool.no.

Hun har fulgt en rekke norske Liverpool-supportere i alle aldre gjennom sin måned på Merseyside. I tillegg har hun laget intervjuer med supporterklubbens formann Pål Møller og styremedlem Thomas Larsen Bergheim.

- Jeg har forresten også vært flere turer oppe hos Tage Herstad, som hjelper meg med kontakter som et mulig intervju med Jan Mølby og en gammel garva Liverpool-supporter som har skrevet flere bøker. Jeg har allerede snakket med pensjonister som så kamper den gangen det bare var å bli slengt over gjerdet som guttunge, forteller NRK-reporteren.

- Jeg har jo selvfølgelig også intervjua Tage, som nå har sett 216 kamper på rad med Liverpool. Kan det være norsk rekord?!

Lund Ansnes har også fulgt et par norske familier fra Arendal og Grimstad på sine førstereisturer til Liverpool, samt at hun lover et intervju med sognepresten i Berlevåg, som endelig realiserte guttedrømmen om en tur til Anfield. Temaet fotball som religion blir dermed behørig belyst!