Røde fans hylles

Spanske aviser er enige om at kampen mellom Atletico Madrid og Liverpool ble en fotballfest både på og utenfor banen, og at de tilreisende fra Merseyside oppførte seg eksemplarisk.

Med en dom hengende over seg fra UEFA, var det hos Atletico Madrid mye spenning og store sikkerhetstiltak før møtet med Liverpool. Med 55.000 tilskuere på tribunene, hvorav 3000 var tilreisende Liverpool-supportere, meldte imidlertid både media og politi etter kampen om at oppførselen hadde vært helt eksemplarisk.

En stor gruppe hjemmefans protesterte mot UEFA da hymnen til Champions League ble spilt, ved tilrop og å snu ryggen til, men i supporterne seg i mellom var det god stemning og forbrødring både på, under og etter kampen.

"Fansen oppførte seg eksemplarisk, og var et eksempel til etterfølgelse. Fansen til begge lag sang sanger sammen, de omfavnet hverandre og byttet skjerf. Det var total forbrødring og innstillingen var at ingen skulle få gå alene", skriver AS.

"Alt var under kontroll. De med ansvaret for sikkerheten hadde før kampen vært mest bekymret for å holde 3000 tilsreisende fans fra England under kontroll, men det var aldri noen problemer. Innstillingen til supportere fra begge lag var eksemplarisk. De hoppet, de sang og de gestikulerte uten å lage noen vansker for vaktmannskapene. Ikke bare det, etter kampen møttes fansen utenfor stadion hvor de hyllet hverandre og sang sammen", rapporterte Marca.