Russlandkaptein frykter Torres

Russlands kaptein beundrer og frykter Fernando Torres, og tror det blir en tøff kamp mot Spania på tirsdag. Profilert fotballekspert tror ikke Benítez vil handle fra kriserammede Valencia.

Spania spiller sin første kamp i mesterskapet på tirsdag, når de møter Gus Hiddink og hans russiske landslag. Russland er tippet å være en av outsiderne i dette mesterskapet, men må klare seg uten sin stjernespiller Andrei Arshavin i de to første kampene på grunn av suspensjon. Kaptein Sergei Semak tror det blir tøft å møte forhåndsfavorittene i gruppe D på tirsdag.

- Spania er blant favorittene i hvert eneste mesterskap. De har spillere som  er nøkkelspillere i toppklubbene i Europa, sier midtbanemannen til UEFA.com.

Playmakeren fra FC Rubin Kazan trekker frem hvor mange gode enkeltspillere det er på det spanske landslaget, og aller mest imponert er han av Liverpools Fernando Torres.

- De er sterke individuelt og teknisk, og har mange toppspillere. Vi forventer en veldig vanskelig kamp og respekterer våre motstandere. Det er ingen tvil om at den største stjernen nå er Fernando Torres. Slik han har spilt denne sesongen så må han respekteres. Jeg beundrer ham virkelig, selv om Spania har mange sterke enkeltspillere.

Tror ikke på Valencia-plyndring
Guillem Balague er av de fremste ekspertene i England på spansk fotball. Han er fast inventar i SkySports sitt La Liga-show Revista de la Liga, skriver og er med på The Times sin podcast, og skriver i tillegg for The Observer og spanske AS. Han er en nær venn av Rafael Benítez, og har blant annet skrevet boken 'A Season on the brink: Rafael Benítez, Liverpool and the Path to European Glory'. Når det er snakk om overganger med spanske spillere er han ofte en som kan være verdt å høre på.

Det har de siste ukene gått flere rykter om at Rafael Benítez ønsker å forsterke troppen sin med spillere fra sin gamle klubb, Valencia. Den spanske storklubben er i krise, og har nettopp gått gjennom en forferdelig sesong. David Villa og David Silva skal begge være på vei ut, og begge har blitt satt i forbindelse med Liverpool. I følge flere rykter på diskusjonsfora skal Fernando Torres sin angrepspartner på det spanske landslaget være Liverpools førsteprioritet denne sommeren, og enkelte hevder at en pris allerede er avtalt. Dette tror ikke Balague stemmer.

- Jeg har forstått det slik at Rafa ikke ser på Valencia som et sted for å handle. Valencia er en klubb i krise, og Rafa som tidligere manager ønsker ikke å forverre dette. Når det gjelder David Villa kan jeg si at Liverpool ikke har vært i kontakt. Han har fått mange henvendelser fra Tottenham, Chelsea, Real Madrid, Barcelona og Inter. Det har blitt sagt i den spanske pressen at han er klar for Real Madrid, men det medfører ikke riktighet. Personlig tror jeg at han vil ende opp i Chelsea, Barcelona eller Real Madrid, sier Balague til sin egen hjemmeside guillembalague.com.

- Jeg tror ikke at Rafa ser etter en spiss. Vertfall ikke så lenge Crouch er her. Når og dersom han går derimot må man ut for å finne en angrepspartner for Torres.

Han avfeier også alle rykter om at Joaquín skal være et aktuelt transfermål for å løse Liverpools problem på høyrekanten, og gjør det samme med Albert Riera, som har vært linket til klubben i lang tid.

- Glem Joaquín i forbindelse med Liverpool. Han holder ikke standarden på Anfield, og navnet hans bør ikke en gang nevnes i samme setning. Legg til Riera fra Espanyol på den listen. Liverpool har ikke forhørt seg om han, avslutter Balague.