Sami beholder fokus på ligaen

Sami Hyypiä kom som kjent ikke med i Liverpools Champions League-tropp denne høsten, og beholder dermed fokus på ligaen mens resten av troppen er i Nederland.

Sami Hyypiä mener at han selv og hans lagkamerater nå må nyte at de ligger på toppen av Premier League-tabellen. Den store finnen er som kjent ikke med i Liverpools Champions League-tropp, og er dermed uaktuell for morgendagens kamp i Eindhoven. Derfor beholder han fokus på ligaen, hvor de røde som kjent har ett poengs forsprang på Chelsea foran kampen mot Hull på lørdag.

- Vi bør ikke føle noe ekstra press fordi om vi topper tabellen for øyeblikket. Å komme i denne posisjonen er en bra prestasjon, og nå må vi gjøre alt vi kan for å holde oss på toppen, sier midtstopperen til Liverpoolfc.tv.

- Det eneste vi kan gjøre er å prøve og vinne hver kamp, og så får vi se hva som skjer. Det er ikke vits i å se for langt fremover, og dermed legge unødig press på oss selv. Vi bør være glade, og nyte øyeblikket.

Hyypiä spilte sin tiende kamp for sesongen i lørdagens 3-1 seier over Blackburn.

- Det var en viktig seier for oss, ettersom vi visste vi måtte vinne for å beholde førsteplassen på tabellen. Ewood Park er ikke et sted der det er enkelt å vinne. Blackburn gikk ut i et høyt tempo, og gjorde ting vanskelig for oss. Men vi kontrollerte kampen, og fikk lønn for strevet til slutt. Vi klarte å holde på ballen, og tok til slutt de sjansene vi fikk.

- Det første målet er alltid viktig, og ikke minst i denne kampen siden vi hadde spilt et par målløse kamper. Blackburn var ute etter å spille på seg selvtillit, men vi klarte å score først og så gjorde vi mål igjen, og jeg trodde kampen var over. Men de klarte å redusere mot slutten, og la dermed litt press på oss i sluttminuttene. Steven Gerrard leverte imidlertid varene igjen, og det var flott å se den tredje scoringen gå inn, for da visste vi at poengene var i havn.

- Vi var svært godt fornøyd med å ta alle tre poengene. Det var det vi reiste til Blackburn for, etter å ha spilt uavgjort i to hjemmekamper.