San José fornøyd med rød start

Mikel San José synes han har kommet lenger enn han trodde på forhånd etter et år i Liverpool. Aaron Ramsey på vei til Arsenal.

Drømmer om førstelagsdebut
Athletic Bilbao mente at San José var for fersk til å bli knyttet til klubbens førstelag og ønsket at han skulle spille for Basconia i tredjedivisjonen. Samtidig var den høyreiste midtstopperen blitt oppdaget av Liverpools sjefspeider Eduardo Macia og et bedre økonomisk tilbud fra Anfield lå allerede på bordet. Mikel San José valgte å ta det store spranget til England, engelsk fotball, og i første omgang reservelaget til Liverpool.

- Jeg var redd, innrømmer spilleren som nylig fylte 19 år. - Jeg ville bli alene, i et land med et språk jeg ikke kunne.

Frem til nå har han bodd hos et eldre ektepar, slik de røde gjerne lar unge spillere bo i familiehjem den første tiden.

- Dette var folk som klubben stolte på og som hadde hatt ansvar for spillere tidligere, sier San Jose til avisen El Correo. - Nå kommer jeg imidlertid til å flytte inn i en leilighet for meg selv.

- Vår fysiske trener Antonio Gomez forklarte meg før den første treningen at jeg måtte gi alt fra dag en, og det har vært en stor forskjell. I Spania går man ikke inn i harde taklinger på trening, for å unngå skader, men her kjempes på det på hver økt som om det skulle være en Europacupfinale.

- Benitez har sagt til meg at jeg må bli mer aggressiv hvis jeg skal greie å komme meg inn på førstelaget.

- Til tross for at jeg ikke snakket engelsk i begynnelsen ble jeg ønsket velkommen av alle. Det ble likevel til at jeg hold noe avstand til stjerner som Gerrard og Carragher, selv om vi spiste frokost og lunsj sammen daglig. Det har vært noe annet med de spanske spillerne. Torres er hyggelig, men nokså stille og beskjeden. Arbeloa og Reina liker å fleipe mesteparten av tiden, mens Xabi Alonso har vært veldig viktig for meg. Han tok kontakt med en gang jeg kom hit og har gitt verdifulle råd.

- Jeg har ingen planer om å reise tilbake nå. Målet mitt for neste sesong er å få debutere på førstelaget og ta godt vare på de sjansene jeg måtte få.


Aaron Ramsey vil til Arsenal
Ifølge Sky Sports har Aaron Ramsey sagt at han ønsker å gå til Arsenal. Cardiff har tidligere akseptert bud fra Arsenal, Manchester United og Everton for 17-åringen. Liverpool var også interessert, men ønsket ikke å betale prisen på £5M kontant.