Saric sikter mot debut i januar

Nikola Saric har gått skadet siden han skrev under for Liverpool i juli 2008. Nå håper han å komme i spill for reservelaget i slutten av januar. Seier sendte AFC Liverpool til topps på tabellen.

Nikola Saric kom fra Herfølge sist sommer, men har ikke spilt en eneste reservelagskamp fordi han har gått skadet siden kontraktsigneringen i juli. Nå sikter 17-åringen seg inn mot reservelagsdebut i januar.
- Nå gleder jeg meg til å bli en del av reservelaget i januar, så jeg kan spille kamper, uttaler Nikola Saric til danske Ekstra Bladet.

Angriperen avslører at det tok en stund før legen fant ut hva som var problemet med danskens kne.
- Jeg hadde gått en tid med vondt i kneet, men det var ingenting å se på scanningen. Men Liverpool ville ikke la meg trene. Klubben ville ha klarhet i skaden. Det var først etter tredje scanning vi kunne se at menisken var revet i stykker.

Den danske U18-landslagspilleren forteller at tiden i England har vært vanskelig.
- Det har vært vanskelig. En tøff tid. Ikke kun fordi jeg har vært alene i Liverpool, men selvfølgelig også fordi det ikke er gøy å være skadet.

- Jeg begynnelsen så jeg slett ikke mine lagkamerater. Jeg møtte opp før dem og dro hjem før de var ferdig, utdyper den bosniskfødte angriperen.

- Men det har overrasket meg at klubben har vært så omsorgsfull. Benítez har flere ganger spurt om min situasjon, og så har jeg fått lov til å reise hjem til Danmark et par ganger. Det har vært et stort plaster på såret.

Nikola Saric har skrevet en treårskontrakt med opsjon på ytterligere ett år med Liverpool.
- Det var slik sett enkelt å velge Liverpool. Det var en klubb som hadde en klar plan for meg. Og så var jeg virkelig overrasket over hvor mye Rafael Benítez visste om meg. Det var helt ned til små detaljer i mitt spill.

- Det er planen at jeg skal spille fast på reservelaget. Innen jeg blir 20 år skal jeg være en del av førstelaget.

Han har satt seg et personlig mål for oppholdet på Merseyside.
- Om et år skal jeg meget gjerne trene en del med førstelagstroppen, og om to år skal det gjerne bli et par førstelagskamper.

Saric har begynt treningen med lagkameratene. I slutten av januar kan han forhåpentligvis debutere for Gary Abletts mannskap.
- Hvis jeg kan komme på førstelaget i Liverpool, håper jeg det vil åpne døren til det danske landslaget om fire-fem år.

AFC Liverpool vant toppoppgjør
AFC Liverpool beseiret Bootle FC med 4-3 i en thriller av en fotballkamp på ærverdige New Bucks Park i Bootle, og tok samtidig over 1.plassen på tabellen i Vodkat League First Division. (Kilde: Tage Herstad)