Scoring av Babel

Ryan Babel sendte Nederland i føringen etter syv minutter i OL-kampen mot USA. Amerikanerne snudde 0-1 til 2-1, men de oransje fikk uavgjort takket være en scoring på overtid.

Ryan Babel sendte Nederland foran allerede etter syv minutter mot USA i Tianjin. Liverpool-spilleren headet et innlegg fra Jonathan De Guzman mot mål fra syv meter. Aston Villa-keeper Brad Guzan reddet imidlertid, men Babel var kjapt fremme på egen retur og satte ballen i mål. USA utlignet ved Sacha Kljestan i det 64. minutt, og åtte minutter senere var amerikanerne i ledelsen etter at Jozy Altidore styrte et hardt innlegg i mål. Nederland reddet til slutt ett poeng tre minutter på overtid. Et frispark fra Gerald Sibon gikk rett i nota, og dermed lever fortsatt håpet om avansement til kvartfinalen.  Babel spilte hele kampen for de oransje.

Babel & co ligger på tredje plass i gruppe B. De regjerende europamesterne for U21-lag møter allerede utslåtte Japan i siste gruppespillskamp på onsdag, og de må vinne.

Tabell, gruppe B
1. USA          3-2    4
2. Nigeria      2-1    4
3. Nederland  2-2    2
4. Japan        1-3    0

Ved poenglikhet går laget med best målforskjell foran, deretter flest scorede mål og så innbyrdes oppgjør.