Scoringer av Alonso og Keane

Xabi Alonso ble dagens mann med to scoringer for Spania i 3-0-seieren mot Danmark. Keane nettet på Ullevaal. Finnan og Dossena tilbake på landslaget. Røde med mye spilletid.

I København var fire Liverpool-spillere involvert. Xabi Alonso kom inn ved pause, og midtbanespilleren ble dagens mann i Parken med to nettkjenninger. Fernando Torres ble trolig snytt for straffespark i første omgang. Men i det 51. minutt kom "El Niño" ned til dødlinja og fikk slått tilbake til Alonso som kom på løp inn i feltet. Alonso dundret ballen i nettmaskene. Spania økte ledelsen til 2-0 ved Xavi i det 74. minutt. Ved begge scoringene var Daniel Agger litt for sen til å komme opp i press. På overtid ordnet Alonso en 3-0-seier til de regjerende Europamesterne. Midtbanespilleren var igjen på offensiven inne i straffefeltet. Han styrte et overlegg nydelig i mål fra fem meter. Torres gikk av banen da 63 minutter var gått, mens Reina erstattet Iker Casillas kvarteret før slutt. Agger spilte 90 minutter.

Irland og Norge spilte 1-1 på Ullevaal stadion. Robbie Keane kunne gitt Irland ledelsen etter en halvtime. Spissen driblet av et par nordmenn før han skjøt, men Rune Almenning Jarstein fikk blokkert. I det 44. minutt sendte Liverpool-spissen irene i føringen. Brede Hangeland klarerte rett til Damien Duff som spilte Keane i gjennom direkte. 28-åringen fintet vekk Tore Reginiussen før han satte ballen kontant i mål. Det var Liverpool-spillerens 34. landslagsmål på 82. landskamper. Tore Reginiussen utlignet et kvarter før slutt. Steve Finnan gjorde landslagscomeback, men ble byttet ut i det 69. minutt. Robbie Keane spilte hele kampen.

Steven Gerrard fikk 59 minutter i 2-2-kampen mot Tsjekkia på Wembley, og måtte finne seg i å spille på venstresiden på midtbanen. Liverpool-linkede Gareth Barry spilte hele kampen sentralt på midtbanen, mens Stewart Downing kom inn da 22 minutter gjensto. Tsjekkia tok ledelsen ved tidligere Liverpool-spiller Milan Baros halvveis ut i første omgang. Wes Brown headet en corner fra David Beckham i mål like før sidebyttet. Marek Jankulovski sendte bortelaget foran i målprotokollen tre minutter ut i andre omgang. To minutter på overtid sikret Joe Cole uavgjort for "The Three Lions".

Nederland fikk ikke revansje mort Russland for kvartfinaletapet i EM. På Lokomotiv stadion i Moskva tok gjestene ledelsen ved Robin van Persie etter 24 minutter, men Zyrianov fastsatte sluttresultatet til 1-1 fra straffemerket i det 78. minutt. Dirk Kuyt kom inn for Van der Vaart i det 59. minutt.

Andrea Dossena fikk sin landskamp nummer to da han erstattet Fabio Grosso i pausen av oppgjøret mot Østerrike. Kampen i Nice endte 2-2.

Slovakia tapte 0-2 hjemme mot Hellas. Martin Skrtel var på banen samtlige minutter.

Sami Hyypiä var kaptein for Finland mot Yossi Benayouns Israel. Midtstopperen ble byttet ut i pausen. To nettkjenninger av Jonathan Johansson sørget for 2-0-seier til Finland.

Ukraina vant 1-0 hjemme mot Polen. Andriy Voronin spilte 1. omgang.

Nabil El Zhar spilte fra start da Marokko beseiret Benin med 3-1. Houssaine Kharja, Youssef Safri og Moncef Zerka scoret hjemmelagets mål.