Sent seiersmål mot Fulham?

Hvis en skal lese statistikken kommer det til å bli få mål, men rød seier, når Liverpool tar i mot Fulham på Anfield i morgen. Og med en dommer som stort sett holder kortene i lomma.

Liverpool har ikke tapt på de siste 17 hjemmekampene i Premier League, og er det eneste laget i den øverste divisjonen i England som ikke har tapt foran egne fans i 2008. Når en møter det svakeste bortelaget i form av Fulham lørdag ettermiddag vil det være god grunn til at den statistikken holder seg også etter denne helgen, men hvis en skal tro på tallene kan det fort bli en knapp seier med et sent avgjørende mål.

+ Liverpool og Fulham er i bunnsjiktet når det gjelder å være med på målrike kamper denne sesongen. Kampene som Fulham har vært involvert i under årets Premier League har medført 23 scoringer, mens tilskuerne har fått se 29 scoringer når Liverpool har vært på banen, hvorav altså 21 har kommet fra de røde mens Pepe Reina har fått åtte baller bak seg. Bare Bolton med 26 har mindre i tillegg til Fulham.

+ Liverpool har scoret ni av sine 21 mål i det siste kvarteret av kampene, mens Fulham har sluppet inn fem av sine 11 mål fra det 75. minutt og ut.

+ Fulham har bare scoret to mål på bortebane denne sesongen og et poeng (i Portsmouth) er dårligst uttelling i Premier League. To strake seiere hjemme bidrar imidlertid til at de er nr.4 på formtabellen over de seks siste ligakampene.

+ Fulham har aldri vunnet på Anfield.

+ Forrige sesong ble det 2-0 til Liverpool, etter at Fernando Torres og Steven Gerrard på straffe scoret etter 81 og 85 minutter.

+ Pepe Reina og Jamie Carragher er de to spillerne som har spilt samtlige minutter i Premier League for Liverpool denne sesongen. Det samme har Brede Hangeland, Aaron Hughes og Mark Schwarzer også gjort for Fulham.

Dommer er Mark Halsey. Han har på seks kamper i Premier League denne sesongen delt ut et rødt og seks gule kort. Et gult kort pr. kamp er klart lavest blant dommerne i Premier League.