Ser fram til mindre stress

Rafael Benitez ser fram til en litt mindre nervepirrende kamp mot Luton denne gang. Luton føler de ikke har noe å tape. Liverpool vurderer slovakisk forsvarsspiller.

Ser fram til mindre stress
Rafael Benitez innrømmer han ser fram til søndagens FA-cupkamp mot Luton Town, men innrømmer han håper på litt mindre stress enn åttemålsthrilleren på Kenilworth Road i 2006. Luton ledet 3-1 i andre omgang, men Liverpool kjempet seg tilbake og vant 5-3 i en kamp som huskes beste av Xabi Alonsos fantastiske mål med et skudd fra egen banehalvdel.

- Det var en tøff kamp fordi de presset oss så hardt. De spilte lange baller og satset hardt på å vinne andreballene. Jeg tror ikke hjertet mitt klarer en ny sånn kamp, sier Rafa.

- Alle husker Alonsos mål fra egen banehalvdel og reaksjonen til Gerrard. Jeg innrømmer at jeg tenkte det samme. Det var et fantastisk mål. Kampen var veldig vanskelig og jeg tror det blir vanskelig denne gangen også. Luton er et tøft, fysisk lag og vil nok gi oss kamp denne gangen også. De slipper ikke inn så mange mål og scorer heller ikke så mange. De vinner mye 1-0 og har en god manager, så dette vil bli vanskelig. Denne gangen satser vi på å være sterkere bak enn sist, samtidig som vi vil satse alt på å komme framover og score noen mål selv når vi får sjansen, sier Rafa.

Benitez er glad for å ha Jermaine Pennant tilbake i aksjon etter at vingen gjorde en suksessfull retur tilbake fra skade i 1-1-kampen mot Wigan i midtuka.

- Når du har en ving som kan spille vidt, utfordre motspillere og komme i posisjon til å slå gode crossballer, så gir dette laget mange ekstra muligheter. Noen lag spiller kompakt for å hindre oss i å angripe, så noen ganger trenger du å spille med vinger. Jermaine gir oss denne muligheten, sa manageren.

Rafa sa også at Wigan er et lag som kom til Anfield for å ligge lavt. Tanken bak å ha Fernando Torres som enslig spiss var å spille med Kewell og Pennant som vinger i et forsøk på å komme rundt Wigan-forsvaret.

På spørsmål om troppen er god nok til å vinne Premier League, sier Rafa at den er god nok til å slå Luton og Middlesbrough som er de to neste kampene.

- Vi tar en kamp i gangen. Vi vet at de andre lagene er sterke. Alle i Premier League bruker mye penger. Men jeg føler at vi har vist at vi kan konkurrere mot Chelsea, Arsenal og Manchester United. Men balansegangen er hårfin. Vi kan vinne alle trofeene, sier Rafa som innrømmer at Premier League blir vanskeligere å vinne etter uavgjortkampen mot Wigan.

- For to sesonger siden vant vi en lang rekke kamper på rad, og vi trenger vel en rekke kamper som dette for å ha noen sjanse i toppen, sier han.

På spørsmål om det er aktuelt å gjøre som Arsenal og stille med reservelaget i cupturneringer, så sier Rafa at det er noe man forsøker å gjøre med reservelaget, å matche dem forsiktig for å forberede dem til større oppgaver. Rafa sier han vurderer å spille både med Agger, Hyypiä, Hobbs og El Zhar.

Vi har ingenting å tape
Luton-manager Kevin Blackwell sier at laget hans ikke har noe å tape i morgendagens oppgjør mot Liverpool. The Hatters ligger på fjerde siste plass i League One, med ti poeng trukket fra i november etter å ha gått til administrasjon.

Til tross for usikkerhet utenfor banen insisterer Blackwell at selvtilliten i laget er høyt og at spillerne ser fram til kampen.

- Vi har ingenting å tape i denne kampen. Vinner vi er det stort, og taper vi, så er det ingen som vil bli overrasket. Presset er ikke på Luton, men det vi må gjøre er å legge et størst mulig press på Liverpool. Alt vi kan gjøre er å spille på den måten vi har gjort. Vi har spilt bra de siste ukene og cupformen vår er god. Kan vi fortsette å spille på den måten vi har gjort, så er jeg fornøyd.

- Hadde det ikke vært for at vi ble tatt fra ti poeng, så hadde vi vært tre poeng fra Play Off. Vi var ikke langt unna en kvartfinale i ligacupen og vi er blant de 32 siste i FA-cuipen. Vi har hatt en stor sesong så langt, selv om det føles som en katastrofe, sier Blackwell.

Liverpool vurderer slovakisk forsvarsspiller
Guardian skriver at Liverpool vurderer Zenit St. Petersburgs slovakiske forsvarsspiller Martin Skrtel. Forsvarsspilleren er tilgjengelig for fire millioner pund. Skrtel har spilt over 60 kamper for Zenit etter overgangen i 2003.