Sesongåpning for reservene

Ablett ser frem til sesongåpningen borte mot Middlesbrough. Han er stolt over å se Plessis og El Zhar spille på førstelaget. Ingen debut for Flora. Gulácsi uttatt på Ungarn U21. Németh skadet.

Liverpools reservelag sesongåpner mot Middlesbrough på Riverside Stadium i kveld. Kampen har avspark klokken 20.00, og vises direkte på LFC TV. Reservelagstrener Gary Ablett er optimistisk foran sesongstart, men mener det blir vanskelig å gjenta bedriften med trippeltriumf fra forrige sesong. Da vant Liverpools nest beste Premier Reserve League North, Premier Reserve League Play-off og Dallas Cup.
- Hvis vi klarer å oppnå halvparten av det vi gjorde sist sesong, da har vi virkelig gjort det bra, uttaler Gary Ablett til Liverpoolfc.tv.

- Det å vinne gir selvtilit. Det forbedrer nivået på prestasjonene, og suksess er noe vi ønsker å ha som gruppe.

- Det er en fantastisk start for oss å spille på Riverside Stadium. Vi ser frem til det. Det er en god ramme for å reise og spille fotball, og noe spillerne bør ønske hver lørdag. Det vil gi dem muligheten til å smake på et storstadion-miljø.

- Middlesbrough er et veldig godt fotballag. Man kan bare se på måten førstelaget deres spilte på Anfield forrige uke for å vite hvor bra de gjør det som klubb. Hvis vi viser også fra vår beste side, så bør det være nok å henge fingrene i.

- Vi har fortalt de unge guttene at alle er ute etter å slå oss denne sesongen. Vi er nasjonale mestere, og i en klubb som Liverpool er målet alltid å ha fremgang.

Ablett er også stolt av at Nabil El Zhar og Damien Plessis har fått prøve seg på førstelaget denne sesongen.
- Jeg er umåtelig stolt av å se guttene få sjansen på førstelaget og se typer som Jay Spearing, Stephen Daby, Emiliano Insua, Kristián Németh og Daniel Pacheco være i Rafa tropp i pre-season.

- De er alle fornuftige unge menn, og de vil alltid gjøre sitt beste. Det kan være vanskelig da noen av dem kom tilbake til oss etter å ha vært involvert med førstelaget, men de vet at hvis de spiller bra nok og viser oss at de forbedrer seg, så vil de få sjansen.

- Jeg tror innføringen av to ekstra innbyttere i Premier League virkelig har vært i vår favør. Man kan komme til å se et par av ungguttene få mulighet på benken. Rafa vet at han kan stole på dem etter å ha sett dem i pre-season. Og de er klare til å ta sjansen.

Vincent Weijl og Emmanuel Mendy er blant nykommere som kan få sjansen på Riverside, men den brasilianske spissen Vitor Flora kommer sannsynligvis ikke til å spille.
- Weijl er en venstre midtbanespiller fra Nederland. Han er god med ballen, og slår gode innlegg. Vi står foran mye arbeid og tålmodighet når det gjelder å få ham tilpasset vårt spilesystem, men han er villig til å lære og ønsker å stille spørsmål, noe som er positivt.

- Mendy er en ung høyreback fra Spania. Han er veldig aggressiv, og han ønsker å vinne.

- Flora er en brasiliansk spiss. Han er ikke helt i form ennå, men det er fordi han ikke har trent på en stund grunnet en uoverensstemmelse med sin tidligere klubb. Så fort han føler seg på riktig nivå, så vil han være involvert i kampene.


Gulácsi uttatt - Németh skadet
Péter Gulácsi har nettopp skrevet under på en permanent toårskontrakt med Liverpool. Nå har 18-åringen for første gang blitt tatt ut i U21-troppen til Ungarns avgjørende EM-kvalifiseringskamp mot Serbia søndag 7. september. Kristián Németh er ikke inkludert. Etter det vi erfarer pådro spissen seg en skade under forrige U21-landskamp.