Share Liverpool FC vil vinne verden

Share Liverpool FC drar på turné for å samle fans fra hele verden bak prosjektet. Bristol City-forsvarer linkes. Arbeloa glemte kofferten. 27 år siden Paris.

Share Liverpool FC har slett ikke gitt opp forsøket på å få overta Liverpool FC, og supportergruppen planlegger nå promoteringsturer til Thailand, Malaysia, Singapore, Hong Kong, Australia, Sør-Afrika og India. Verdensturneen starter allerede fredag, med et besøk i Irland, og gruppen har også planer om å besøke Norge.

Share Liverpool FC har også fått ytterligere tre tidligere Liverpool-spillere med på laget, men vil ikke avsløre hvem disse er ennå. I tillegg har den tidligere sjefen i det irske fotballforbundet, Bernard O'Byrne, sagt seg ville til å støtte prosjektet.

- Nå vil vi promotere oss lenger hjemmefra. Så langt har 60% av interessen kommet fra England og Irland, så nå satser vi på å spre budskapet til resten av verden. Vi vil utnevne folk til å koordinere dette for oss i de respektive landene, forteller initiativtaker Rogan Taylor til Liverpool Echo.

Så langt har 40 000 supportere vist interesse for initiativet som ble tatt i januar. 15 000 enkeltpersoner har lovet å betale inn de £5000 som Share Liverpool FC legger opp til for å overta klubben. De 25 000 andre vil gå sammen med venner for å skaffe til veie pengene som kreves i det ambisiøse forsøket på å overta klubben fra de amerikanske eierne. Målet er å få hele 100 000 fans til å forplikte seg til å betale £5000 hver seg.

Linkes til Bristol City-forsvarer
Tabloidavisen Mirror linker Liverpool til Bristol City-forsvarer Liam Fontaine. 22-åringen har hatt en flott sesong for klubben som tapte playoff-finalen mot Hull om retten til å spille i Premier League neste sesong. Det hevdes at Liverpool er villige til å betale £1M for den allsidige forsvareren som kan spille både midtstopper og venstreback.

Fontaine har en fortid i klubber som Fulham, Yeovil og Kilmarnock. Han har spilt 94 kamper for Bristol City, og har scoret to mål.

Glemsk Arbeloa
Marca melder i dag at Alvaro Arbeloa glemte kofferten han hadde pakket til EM i Sveits og Østerrike i en taxi som kjørte forsvarsspilleren til den spanske troppens møtested i går.

27 år siden Paris
Det er i dag på dagen 27 år siden Liverpool vant Europacupen for tredje gang, da de slo Real Madrid 1-0 i Paris. Venstreback Alan Kennedy ble matchvinner for Bob Paisleys mannskap. Dette var for øvrig den siste kampen som keeperlegenden Ray Clemence spilte for de røde.