Siste sjanse for flere spillere

Rafael Benitez gjør det klinkende klart at flere spillere nå spiller for sin fremtid på Anfield. Plessis og Insua får spilletid på St Andrews?

Ifølge Liverpool Echo har Rafael Benitez gitt klar beskjed til de spillerne som ikke er fast inventar på førstelaget at de nå i sesongens siste kamper vil få sjansen til å bevise at det er gode nok. Klarer de ikke å overbevise manageren om det, kan de bli solgt i løpet av sommeren.

Echo bekrefter at Benitez har begynt renoveringen av troppen ved å bli enig med den sveitsiske høyrebacken Philipp Degen om en Bosman-overgang fra Borussia Dortmund. Selv om alle detaljer omkring denne overgangen fortsatt ikke er formalisert, skriver Echo at de forventer at 25-åringen blir den første av flere nykommere i sommer.

Flere nykommere betyr også at den nåværende troppen må trimmes, og "daukjøttet" lukes vekk.

- Det er noen spillere som nå må vise sine kvaliteter om de ønsker å fortsette karrieren i en toppklubb som Liverpool. Det betyr i klartekst at de har de siste kampene til å ta vare på de mulighetene de får, og bevise at de er gode nok, sier en sterk og klar manager til lokalavisen.

Echo skriver også at Benitez er klar til å gi noen av spillerne på Gary Abletts reservelag en sjanse på førstelaget nå på tampen av sesongen. Damien Plessis fikk som kjent sin ligadebut i bortekampen mot Arsenal, og Tony Barrett tror at den unge franskmannen også vil være med til Birmingham i morgen. Skaden til Fabio Aurelio kan også bety at den argentinske venstrebacken Emiliano Insua blir inkludert i troppen. Den ungarske spissen Krisztian Nemeth og den spanske midtstopperen Mikel San Jose er andre aktuelle kandidater.

Med åtte poengs forsprang ned til Everton bare tre kamper før slutt, har Benitez råd til å eksperimentere litt når han nå skal vurdere troppen sin. Men spanjolen vil nok ikke like at spillerne tar foten av gasspedalen nå i innspurten.

- Målet er å sikre fjerdeplassen så fort som mulig, ettersom det er veldig viktig. Vi har en god tropp, og det betyr at jeg har mulighet til å benytte andre spillere. Mange snakker om Plessis, Insua, Nemeth og San Jose, ettersom de har spilt bra, men jeg vil stille med et sterkt lag. Det er lettere å benytte unge spillere når jeg samtidig kan benytte gode spillere ved siden av dem. Jeg har sett disse spillerne på trening i månedsvis. De trente med førstelaget i går, og jeg er ikke bekymret for at de vil falle igjennom, avslutter Benitez.

Det er verdt å merke seg at både Nemeth og San Jose spilte finalen i Liverpool Senior Cup mot Marine i går kveld, mens Plessis og Insua ikke gjorde det. Det tyder på at det kun er de to sistnevnte som er aktuelle for morgendagens kamp av denne kvartetten.