Siste treningsdag i 2008 for Gerrard

Steven Gerrard vil møte til trening på Melwood tidlig på nyttårsaften, etter forsikringer fra Rafael Benitez. Støtte også fra Kenny Dalglish.

De engelske morgenavisene har blitt informert om at Rafael Benitez har ringt Steven Gerrard og forsikret 28-åringen om at hans posisjon som kaptein ikke er i fare. Manageren og hele klubben for øvrig har i det hele tatt gitt uttrykk for full støtte til scouseren som måtte tilbringe 20 timer i varetekt etter en hendelse på en nattklubb i Southport.

Det vil garantert være et stort oppmøte av pressefolk når Liverpools spillere i morgentimene skal gjennomføre sin siste treningsøkt i 2008 på Melwood. Hvorvidt Gerrard er aktuell til lørdagens kamp mot Preston gjenstår å se, og det var uansett usikkert om Benitez ønsket å benytte kapteinen i FA-Cup kampen.

Det plettfrie ryktet til Steven Gerrard har utvilsomt fått en skarp ripe i lakken i og med slagsmålet på Lounge Inn, men eksperter tror dette mer vil bli sett på som unntaket som bekrefter regelen heller enn at det vil skape ytterligere problemer for midtbanespilleren.

- Steven Gerrard er kjent som en som unger ser opp til og som er en rollemodell, sier Steve Martin M&C Saatchi Sport and Entertainment til The Times. - Jeg tror den første reaksjonen til folk er at dette er helt utypisk for ham. Han har en spesiell image, gullende ren men samtidig med en skarp kant, noe som gjør ham attraktiv for sponsorer. Jeg vil bli overrasket om ikke sponsorene fortsatt vil ønske å ha ham.  

Kenny Dalglish, som helt siden han kom til Merseyside som spiller for Liverpool har bodd i Southport, var til stede på nattklubben søndag kveld. Han snakket selv med Gerrard og skal ha forsikret ledelsen i klubben at spilleren ikke var beruset.

- Liverpool vil støtte ham og Liverpools fans vil støtte ham fantastisk bra, sier King Kenny.

- Han er en virkelig sterk personlighet og jeg er sikker på at det ikke vil påvirke hans spill. Når alt kommer til alt vil han ønske, slik som alle andre, at det aldri hadde skjedd, men det har skjedd. Han vil håndtere det glimrende og få utrolig støtte fra alle rundt seg.