Sjeiken går solo

Ifølge Mirror skal nå DIC være ute av bildet når det gjelder oppkjøp av Liverpool FC. I stedet skal Sheikh Mohammed personlig ønske å kjøpe klubben ved hjelp av egne midler.

Etter at Abu Dhabi United Group kjøpte opp Manchester City har det på ulike Liverpool-forum gått rykter om at det nå er Sheikh Mohammed selv, og ikke lenger DIC, som vil være aktuell som kjøper av Liverpool FC. Dette skriver nå også tabloidavisen Mirror.

I sin overskrift slår Mirror fast at Sheikh Mohammed nå dropper planene om å kjøpe Liverpool FC gjennom Dubai International Capital, og heller legger inn et personlig bud på klubben. Avisen skriver også at sjeiken vil intensivere sitt forsøk på å få George Gillett og Tom Hicks til å selge, ved å bruke sine egne penger.

At sjeiken nå dropper DIC og går rett på sak selv, vil ifølge Mirror gjøre det mulig for ham å investere langt større summer i Liverpool FC. I DIC sine statutter står det nemlig at selskapets investeringer skal være lønnsomme på sikt og at man skal maksimere utbyttet for aksjeeierne. Det betyr at målet for DIC er å gå med så stort overskudd som mulig, så snart som mulig. I det nåværende finansielle klimaet er dette neppe mulig med Liverpool, og derfor vil altså sjeiken i stedet satse på å gå inn i klubben med egne midler, og selv finansiere ny stadion og investere tungt i spillere.

Mirror hevder at Sheikh Mohammed ønsker å ta opp konkurransen med Abu Dhabi og Manchester City, og han skal derfor ikke lenger betrakte Liverpool FC som en ren investering som skal gi avkastning.

På tross av dette ønsker ikke sjeiken å betale overpris for Liverpool FC. Mirror hevder at Hicks og Gillett står klare til å selge, men bare om sjeiken legger £750M på bordet. Det er £300M mer enn sjeiken skal være villig til å gi for klubben.

Sheikh Mohammeds rådgivere skal imidlertid mene at amerikanerne sitter i hengemyra grunnet den globale finansielle krisen, og at de derfor vil bli tvunget til å selge klubben dersom det ikke kommer en snarlig økonomisk opptur.