Skittent spill av London-pressen?

Det synes som om London-pressen har satt i gang et skittent spill før semifinalen mot Chelsea, ved igjen å linke Steven Gerrard til London-klubben. Har Chelsea blitt vant til Anfield?

Det virker som om London-pressen har startet et skittent spill for å skape enda mer indre uro i Liverpool-leiren før den viktige semifinalen i Champions League mot Chelsea på tirsdag. Flere London-baserte aviser antyder nå i alle fall Steven Gerrard nok en gang kan være på vei til Chelsea, og at man på Stamford Bridge vil gjøre et forsøk på å skaffe seg Liverpool-kapteinen som erstatter for Frank Lampard til sommeren.

Det er The Sunday Times som virker å trekke denne saken lengst, men flere andre aviser har slengt seg på "rapportene". Tidligere Chelsea-manager Jose Mourinho prøvde som kjent å hente Gerrard til Londons vestkant to ganger i løpet av sin tid på Stamford Bridge, men mislyktes begge gangene. Nå er det sitater fra Avram Grant som gjør at London-pressen igjen linker Gerrard til Chelsea. Avisene ser ut til å ha ignorert det faktum at det er store sjanser for at Grant ikke er Chelsea-manager lenger når transfervinduet åpner igjen.

- Gerrard er en stor spiller og en flott personlighet. For meg er han årets spiller i England, ja kanskje i Europa, grunnet den påvirkningskraften han har på laget sitt. Jeg liker ham svært godt som spiller, og jeg vet hva han står for. Han er en trivelig fyr, og et flott eksempel for andre. Han spiller mot mitt lag, men han er likevel min favorittspiller, skal Grant ha uttalt i et intervju i helgen.

- Gerrard er i stand til å spille hvor det skal være på banen. Han føler nok mer frihet i den rollen han har bak Torres nå. Dersom noen kunne gi meg Gerrard til mitt lag, vil jeg bli glad, la han til.

Grant omtalte også Rafael Benitez i rosende ordelag i intervjuet.

- Jeg mener resultatene taler sitt tydelige språk om hvilken god manager han er i Europa. Han har slått Chelsea to ganger i semifinalen i Champions League, på tidspunkt der laget hans var 20 poeng bak dem i ligaen, i tillegg til at han har slått Chelsea i semifinalen i FA-cupen. Han vet hvordan han skal spille mot gode lag. Jeg liker ham både som person og manager, men vi skal gi ham god motstand denne gangen.

- Vi kjenner kvalitetene til Liverpool, og de kjenner våre kvaliteter. Jeg tror ikke det blir mange overraskelser i disse semifinalene, men jeg har en god magefølelse. Jeg er alltid positiv. Det første vi trenger å gjøre, er å score et bortemål. Det er målet. De siste kampene mellom disse to lagene har vært meget taktiske. I fotball trenger man taktikk, men ikke at kampene blir for taktiske. Man trenger firhet til å spille, så jeg vil forsøke å gi mitt lag frihet under ansvar.

Grant kan som kjent måtte klare seg uten fire av sine største stjerner på tirsdag. Didier Drogba og Michael Ballack sliter med skader. Chelsea-manageren kan også komme til å være foruten Frank Lampard. Midtbanespilleren får selv bestemme om han vil være med til Liverpool eller ei, ettersom hans mor har blitt alvorlig syk. Det som er helt sikkert, er at London-klubben må klare seg uten Michael Essien, som er suspendert på grunn av gule kort.

De fire semifinalene i Champions League som de to lagene har spilt mot hverandre tidligere har til sammen resultert i bare tre scoringer.

- Begge lag er normalt solide i forsvar. Det virker alltid å være slik i semifinalene mot dem også, og jeg tror ikke de kommende kampene blir annerledes, avslutter Grant.

Chelsea har allerede spilt to ganger mot Liverpool under israeleren. Begge gangene på Stamford Bridge. London-laget vant 2-0 i ligacupen like før jul, mens ligakampen nå i vinter endte 0-0. Da lagene spilte 1-1 på Anfield tidlig i sesongen var Jose Mourinho fortsatt Chelsea-manager. Tirsdagens kamp vil altså være den første på Anfield som Chelsea-manager for Grant.

Benitez frykter at Chelsea har blitt vant til Anfield-atmosfæren
Rafael Benitez uttaler til AFP at den berømte "Anfield-atmosfæren" i Champions League-kamper kanskje ikke har noen effekt på Chelsea denne gangen. London-laget vet nå hva som vil møte dem, ettersom de går til sin tredje Champions League-semifinale på Anfield. Det kan bety at spanjolen må ty til en annen strategi, ikke minst på grunn av at de røde spiller hjemme i den første kampen.

- Det kan bli annerledes i år. Anfield var nøkkelen for oss i fjor, og i vår siste kamp mot Arsenal kunne man se effekten av Anfield. Nå må vi forsøke å oppnå noe viktig i den første kampen. Klarer vi det, vil den andre kampen bli lettere.

- Det blir viktig å score mål, uten å slippe inn noen, i denne kampen. Å holde nullen er viktig, og vi må også score mål for å ha gode sjanser til å gå videre.

Benitez tror at Chelsea vil yte Liverpool sterkere motstand enn Inter og Arsenal gjorde i de to foregående rundene.

- Chelsea har bedre balanse i sitt lag, og er sterkere i forsvar, konkluderer spanjolen.

- De er ikke så offensive som Arsenal, og mer solide bakover. De blir en tøff utfordring for oss. Vi er i semifinalen, og vi vet da automatisk at det blir vanskelige kamper.

Benitez mener at Chelsea er like formidable under Avram Grant som de var under Jose Mourinho.

- Jeg har ikke sett noen stor forskjell fra det laget vi slo i fjor. Jeg har sagt det tidligere også; Avram Grant gjør en god jobb. Chelsea spiller bra. De er sterke, og de har balanse i laget. De er gode i angrep, gode på kontringer, gode på dødballsituasjoner og gode i forsvar. De har gode spillere, så dette blir like vanskelig som det var for ett år siden. Jeg tror ikke det finnes noen forhåndsfavoritt.

- Chelsea kjemper om ligatittelen, så de er normalt et sterkt lag. Om noen er favoritter, så er det dem. Men det er ikke viktig for meg hvem som er favoritter, avslutter Benitez.