Skrtel bekymrer seg ikke over prislappen

Martin Skrtel tenker ikke på at han er Liverpools dyreste forsvarsspiller gjennom tidene. Det sa han til et samlet pressekorps under dagens pressekonferanse.

Som forventet ble Martin Skrtel presentert for media og fans under dagens pressekonferanse på Melwood. Den 23 år gamle slovaken kunne fortelle at han var meget, meget glad for å ha kommet til Liverpool. Han innrømte at han ikke var Liverpool-supporter som guttunge, men sa at han hadde sett mye fotball og kjenner godt til klubben.

- Konkurransen om en plass på laget i et lag som Liverpool er alltid stor. Men manageren har vist at han stoler på meg, og jeg vil gjøre mitt beste, uttalte slovaken.

Blant annet fikk han spørsmål om hvordan det føles å være Liverpools dyreste forsvarsspiller gjennom tidene.

- Jeg er en spiller, og jeg tenker ikke på hvor mye som ble betalt for meg. Dette er noe som manageren og styret avgjør.

Skrtel tror ellers at det vil ta litt tid før han venner seg til engelsk fotball og Premier Leauge.

- Jeg vil gjøre mitt beste. I Russland har jeg ikke trent nå på grunn av vinterpausen. Det vil trolig ta meg 10 dager å gjenvinne matchformen.

23-åringen fikk også spørsmål om det alltid har vært hans ambisjon å spille i Premier Legue.

- Ja, men det er alltid vanskelig for en spiller fra Slovakia. Det har vært en god forberedelse for meg å ha spilt i utlandet, i Russland, i tre og et halvt år. Men ja, det har alltid vær en drøm for meg å spille i denne ligaen.

Rafael Benitez kunne ellers fortelle at Skrtel ble veldig opprømt da Liverpool innledet samtaler med ham og hans klubb.

- Liverpool var hans førstevalg. Det var to-tre andre engelske klubber som forhørte seg om ham, men han foretrakk oss.

Manageren tror heller ikke at den nye tilveksten vil føle noe press fordi om han tar over fra Daniel Agger som klubbens dyreste forsvarsspiller gjennom tidene. Benitez tror tvert i mot at slovaken kan gå i Aggers fotspor.

- Vi har fulgt spilleren tett i 2-3 måneder nå, men vi har kjent til ham helt siden han spilte på U18-nivå. Normalt spiller han midtstopper, men han kan også spille både høyre- og venstreback, eller i et tremannsforsvar.

- Prislappen har ingen betydning. Han vil trenge tid, akkurat som da vi kjøpte Agger. Det tok seks måneder før Agger fikk sitt gjennombrudd også, men nå er han en fantastisk spiller.

- Det var tvingende nødvendig å hente inn en ny midtstopper. Vi har jobbet hardt for å finne rett mann, og nå har vi en tropp med mange gode, unge spillere.

- Martin har spiltm ot Andy Johnson, og klarte seg godt. Men han har ikke trent på 10-15 dager, så han trenger tid. Fysisk er han veldig sterk, men han blir neppe brukt mot Middlesbrough.