Skrtel finner seg til rette

Martin Skrtel innrømmer at han synes det var tøft å finne seg til rette på Merseyside i starten, men sier i et intervju med LFC Magazine at han nå føler han er en av gutta og trives godt i klubben.

Martin Skrtel kostet 6.5 millioner pund da han i januar ble hentet fra Zenit St. Petersburg. Forskjellen på livet i Russland og på Merseyside var ulikt, og den harde forsvareren tilstå at han slet med å finne seg til rette på Merseyside i starten.

- Jeg forsto ting ganske raskt da jeg kom inn på laget i januar, men du har ikke mulighet til å trene intensivt i den fasen av sesongen. Vi spilte både i helgen og midtuken, og da kan du ikke gjøre mye annet på treningsfeltet enn restitusjon og fokusering på neste motstander, sier Slovaken, og sikter til at han kom fra en lang fotballpause i Russland da han ble kjøpt, uten en skikkelig preseason.

- Men denne sommeren føler jeg at jeg har funnet meg til rette i laget. Å ha hatt en preseason sammen med mine lagkamerater har vært til enorm hjelp. Det er nok hovedgrunnen for at jeg har startet kampene denne sesongen. Nå kan jeg si på banen at jeg er en av gutta, sier Skrtel videre til LFC Magazine.

Han innrømmer at han sliter med språket på daglig basis.

- Jeg øver på språket hele tiden. Jeg forstår hva mange folk sier, men er en av de roligere karene i garderoben ettersom jeg ikke føler jeg har vokabularet jeg skulle ønske jeg hadde enda. Det er ikke noe problem på banen. Kanskje det ville vært bedre om jeg forsto hva Jamie Carragher sa, men jeg forstår når han kjefter på meg.

- Jeg føler at jeg nå er en del av gruppen På banen står vi alle sammen og kjemper for samme sak. Jeg trives i Liverpool, og føler jeg hører hjemme her. Jeg føler også at jeg har forbedret meg mye siden jeg kom, og vi fortsette å vokse etterhvert som sesongen går.

Martin Skrtel virker å være Rafael Benítez sitt førstevalg ved siden av Jamie Carragher i Liverpools midtforsvar, og han har startet fire av de rødes fem ligakamper denne sesongen.