Skrtel valgte Liverpool på grunn av Rafa

Rafael Benitez er hovedårsaken til at Martin Skrtel valgte Liverpool foran Everton, Tottenham og Valencia. Som Liverpool-spiller må han imidlertid gi opp favoritthobbyen - ishockey.

I et intervju med liverpoolfc.tv sier Martin Skrtel at Rafael Benitez er årsaken til at han signerte for Liverpool i stedet for andre Premier League-klubber. Slovaken skal ha blitt mektig imponert over spanjolen. 23-åringen, som trente med sine nye lagkamerater på Melwood i dag, skal også ha fått henvendelser fra Everton, Tottenham og Valencia.

- Manageren ønsket meg, og det var viktig for meg. Jeg syntes han var en hyggelig mann, og Rafa har mye av æren for at jeg valgte Liverpool, forteller stopperen.

- Jeg ser frem til min første kamp på Anfield, og det å skulle spille foran Liverpools supportere. Jeg kan nesten ikke vente. Jeg har besøkt stadion, og den er vakker. Jeg kan nesten ikke vente med å se stadion full av fans, legger han til.

- Jeg vet selvsagt at konkurransen om en plass på laget blir hard. Jamie Carragher, Sami Hyypiä og Daniel Agger er alle kvalitetsspillere. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å gjøre meg fortjent til en plass så snart som mulig. Det er bra for alle lag å ha konkurranse om plassene, og jeg kommer til å jobbe hardt for å utfordre de etablerte spillerne. Rafa har ikke sagt mye til meg om min plass på laget ennå.

Skrtel innrømmer at han var litt nervøs foran sin første treningsøkt i dag.

- Jeg fikk min første trening med laget i dag, og alle ønsket meg velkommen til klubben. Jeg var litt nervøs, ettersom dette er store stjerner. Men så snart treningen startet gikk det greit.

Slovaken må nå venne seg til sine nye omgivelser og begynne på engelskkurs.

- Treneren i Zenit, Dick Advocaat, snakket engelsk til spillerne, så jeg vet allerede de fleste fotballfrasene. Det burde hjelpe meg, sier han.

£6.5M-mannen er også takknemlig for at Advocaat lot ham gå til England.

- Jeg har vært veldig urolig de siste dagene og ventet utålmodig, men nå er jeg bare glad alt er ordnet og at jeg endelig er Liverpool-spiller. Jeg må rette en stor takk til Zenit St Petersburg, som lot meg gå til Liverpool. Jeg var under kontrakt med dem, og det hjalp meg med denne overgangen.

- Da jeg spilte mot Everton i UEFA-cupen skjønte jeg at det var til England jeg ville. Jeg er veldig glad for å være her.

Når han nå flytter til Liverpool må han imidlertid gi slipp på sin favoritthobby, ishockey.

- Som barn spilte jeg mye hockey. I Zenit tillot manageren at jeg spilte hocky i vinterpausen. Her i Liverpool får jeg dessverre ikke gjort det mer.