Snart nytt Torres-avdrag

Liverpool må punge ut nye 500 000 euro neste gang Fernando Torres gjør mål for klubben. Gerrard vil unngå repetisjon av 1965. Legendene med kamp i Exeter.

Den spanske avisen AS melder i dag at Atletico Madrid kan innkassere en ny sjekk fra Liverpool når Fernando Torres gjør sitt neste mål for de røde. 500 000 euro (ca £385 000) går nemlig inn på Madrid-klubbens konto den dagen Torres gjør sitt 25.mål for Anfield-klubben, i henhold til overgangsavtalen de to klubbene ble enige om i sommer.

Liverpool betalte i utgangspunktet en overgangssum på £18M for spanjolen. I tillegg forpliktet de seg til diverse tilleggsbetalinger. Man betalte blant annet ut 250 000 euro da Torres gjorde sitt 15.mål i helrødt mot Derby, og ytterligere 250 000 euro da spissen passerte 25 kamper for klubben.

Nå vanker det altså nye 500 000 euro, så i tillegg til de £18M vil da Liverpool ha betalt 1 million euro. Totalt skulle dette bli ca £18,8M, og mye tyder på at summen kan stige ytterligere med mer Torres-suksess.

Gerrard vil unngå repetisjon av 1965
Sju av åtte plasser i kvartfinalene i Champions League er besatt. Inter og Liverpool gjør som kjent opp om den åttende tirsdag kveld.

- Dette er noe jeg aldri har opplevd før, sier Liverpool-kaptein Steven Gerrard til uefa.com om at alle de potensielle kvartfinale-motstanderne er klare før Liverpool spiller sin kamp.

- Vi må komme oss over dette siste hinderet, og sørge for at vårt navn ligger i hatten under trekningen, sier han.

En trekning som for øvrig vil finne sted UEFA sitt hovedkvarter i Nyon i Sveits fredag 14.mars klokken 13.00

- Det er noen fantastiske lag som allerede er klare for kvartfinalene, og det ville ha vært fint å ligge i hatten sammen med dem.

I 1965 vant Inter Serievinnercupen. Den gangen tapte italienerne 3-1 for Liverpool på Anfield i semifinalen, men vant returoppgjøret i Milano 3-0 ved hjelp av en korrupt dommer. Gerrard håper inderlig at den historien ikke gjentar seg.

- Dette er ikke over selv om vi leder med 2-0, og vi må prestere like bra som vi gjorde på Anfield. Det er beskjeden fra meg som kaptein til resten v spillerne. Vi har ikke råd til å gå på banen i Italia og tro at vi er videre. Vi står foran svært vanskelige 90 minutter.

- Med spillere som Fernando Torres, Ryan Babel, Dirk Kuyt og meg selv har vi en god mulighet til å kontre og skape trøbbel for Inter. Jeg tror vi må spille positivt der nede. Et mål til oss vil langt på vei avgjøre det hele. Vi må være meget sterke defensivt, men samtidig ha en offensiv slagplan som kan gi dem de samme problemene som de fikk på Anfield.

- Hard jobbing og litt flaks er hva som skal til. Vi har tro på oss selv, og skal gjøre vårt beste. Vi har en fantastisk sjanse til å gå til kvartfinalen, og vi kan ikke la en slik mulighet glippe mellom fingrene på oss.

- Klarer vi å gå videre på Inters bekostning vil det være fire engelske lag i kvartfinalene, og da kan ingen protestere på at Premier League er den sterkeste ligaen i Europa i år. Jeg tror ligaen vil bli enda sterkere, ettersom spillere i hele Europa nærmest står i kø for å spille i England.

Legendene spiller kamp i Exeter
Liverpool Legends har sagt ja til å spille en kamp mot Exeter Legends på St James' Park i Exeter søndag 6.april. De røde stiller blant annet med Phil Neal, John Wark, Mike Marsh, Paul Walsh, John Aldridge, Ronnie Whelan, Michael Thomas, Jan Mølby, Jason McAteer og Gary Gillespie.