Spansk aften

Viktig å ikke tape kveldens åpningskamp for Spania, hvor Fernando Torres kan bli den eneste røde fra start.

Av sju tidligere åpningskamper i et EM-sluttspill har Spania bare tapt en, mot Norge og en scoring fra Steffen Iversen i 2000. For øvrig har det blitt tre seire og tre uavgjorte, og trener Luis Aragones understreker at det først og fremst er viktig at man ikke taper mot Russland i kveld.

I en gruppe som for øvrig består av Sverige og Hellas, er spanjolene favoritter, men til Marca sier Fernando Torres at han ikke ser på Spania som en av de største favorittene i mesterskapet.

- Vi har som mål å komme lengst mulig, og å prøve å vinne. Det er ikke dermed sagt at vi kommer til å mangle selvtillit, sier mannen den store fotballnasjonen nok først og fremst setter sin lit til.

- Spania er mer enn en spiller, avviser imidlertid Fernando selv. - Jeg er en på et lag som alle må tilpasse seg den måten Luis Aragones ønsker vi skal på.

Det store spørsmålet i den spanske pressen angående laguttaket er hvem som skal spille bak en Fernando Torres som forventes å ligge fremst i et 4-2-3-1 system. Tipsene går i retning av at Andres Iniesta hos Barcelona blir foretrukket fremfor Cesc Fabregas. David Villa, ofte parter til Torres på topp, kan få en rolle ut mot høyre og med lagkamerat i Valencia David Silva på motsatt side.

Sentralt på midtbanen tror de fleste at robuste Marcos Senna fra Villarreal får nikket fremfor Xabi Alonso, og vil spille sammen med Xabi. Pepe Reina og Alvaro Arbeloa vil også få en plass på benken.

Avspark for Spania v Russland er kl 18.00.