Spansk armada

Selv i Liverpool vil det være mange som håper at Spania følger opp suksess i EM når fokuset nå er rettet mot VM, og kvintetten fra Anfield bør greit gå til sluttspillet i Sør-Afrika.

For å følge opp vår foreløpige analyse av Liverpools spillere og deres land så langt i VM-kvalifiseringen, retter vi blikket mot gruppene 5-9.

Gruppe 5 - Spania (Torres, Alonso, Reina, Arbeloa, Riera)
I og med at Albert Riera ble kalt inn i den spanske landslagstroppen i etterkant, er nå Liverpool den klubben som er best representert hos Europamesterne når man står overfor VM-kamper mot Estland (11.10) og Belgia (15.10) borte. Spanjolene åpnet gruppe 5 med hjemmeseiere mot Bosnia og Armenia, og i tillegg til de nevnte motstanderne til uka er Tyrkia et kommende lag å møte. Det gjør Torres & Co til en klar favoritt til å vinne gruppa og gå rett til Sør-Afrika.

Gruppe 6 - England (Gerrard)
Engelskmennene tok et langt steg på veien med å slå sin antatt hardeste konkurrent Kroatia med 4-1 i Zagreb, og vant også lett i Andorra. Kazakhstan (11.10) hjemme bør være kokt mat, før han tar en ny reise østover for å møte Hviterussland (15.10). Ukraina og Andiry Voronin er en outsider i en gruppe hvor England nå i realiteten må rote seg bort for ikke å gå videre. Skjønt det er man greid ved tidligere anledninger. Steven Gerrard er faktisk ikke regnet som banker på laget etter triumfen i Kroatia, men de fleste regner med at Liverpools kaptein vil være sentral i forsøket på å nå et mesterskap hvor han vil være fylt 30 når finalekampene tar til.

Gruppe 8 - Irland (Keane)
Irene har fått en brukbar start med fire poeng på to bortekamper mot Georgia og Montenegro. Nå står man foran en antatt komfortabel hjemmekamp mot Kypros (15.10). Robbie Keane er det største navnet til et irsk lag som ikke lenger har så mange stjerner som under tidligere kvalifiseringer, og sammen med Liverpools angriper vil en måtte stole på et fanatisk hjemmepublikum dersom man skal lure favoritten Italia. Bulgaria er en outsider i gruppe 8.

Gruppe 9 - Nederland (Kuyt, Babel)
Nok en interessant gruppe for røde fans, og som vi vil høre mye om siden Norge (15.10) til neste uke vil være vertskap for Nederland og Dirk Kuyt og Ryan Babel. Før det skal de orange sikre seg tre poeng hjemme mot Island (11.10). Makedonia og Skottland er de øvrige landene i den minste gruppe i Europa. Nederland er klar favoritt, og det at det bare er fem lag i gruppa kan være negativt for det laget som måtte bli nr.2 og må unngå å få minst poeng av de ni toerne.