Spørsmål rundt stadionbygging

The Times skriver at Tom Hicks og George Gillett sliter med å skaffe kapital til bygging av ny arena i Stanley Park og at byggestart kan måtte utsettes igjen.

Forberedende arbeider har begynt i enden av Stanley Park, og planen var at den første gravingen skulle starte i slutten av september på ?Nye Anfield?. En arena med 60.000 sitteplasser som man har fått byggetillatelse til, men som skal kunne øke til 73.000.

Problemer i det amerikanske finansmarkedet gjør imidlertid at det reises stadig større spørsmålstegn ved om Hicks og Gillett er i stand til å komme skikkelig i gang med byggingen, langt mindre fullføre den. Ifølge The Times forbereder man nå på å utsette byggestart etter at Hicks og Gillett sliter med å skaffe kapital.

En kilde til The Times hevder også at Royal Bank of Scotland har gitt klarsignal til lån av de £350M stadionprosjektet vil koste, men at eierne i så fall må levere garantier for £200M. Det skal de ikke ha klart, og andre investorer skal vente i kulissene med stor interesse. Ikke minst Sheikh Mohammed vin Rashid Al Maktoum, som ventes å gjøre et nytt forsøk på å kjøpe Liverpool FC når det rette tidspunktet dukker opp.

Det spekuleres i at det tidspunktet kan være bare noen måneder unna, da Hicks og Gillett må fornye sin refinanseringsavtale i slutten av januar.