Sprenges £100M-grensen?

Dersom lykken står Liverpool bi kan de røde denne sesongen runde £100M i inntekter fra Champions League under Benitez. Hillsborough-markering på tirsdag. City-kampen flyttet til søndag.

Dersom Liverpool vinner årets Champions League vil klubben ha tjent mer enn £100M på turneringen med Rafael Benitez i managersetet. Liverpool Echo skriver at Anfield-klubben har tjent ca £70M på sin deltakelse i mesterligaen over de siste årene, noe som understreker hvilken viktig inntektskilde turneringen har blitt for de røde.

Den klubben som stikker av med Champions League-trofeet i Moskva kan forvente å ha tjent over £30M på årets turnering. Og da snakker vi kun om prispenger og rene TV-inntekter. I tillegg kommer nok vinneren til å tjene flere titalls millioner pund bare på den kommersielle effekten av en turneringseier.

Ifølge UEFA sine egne tall tjente Liverpool £31M da de vant trofeet i 2005, £13M da man ble slått ut av Benfica i 1/8-finalen i 2006 og £26M som tapende finalist i fjor. Dette viser hvor viktig det er at de røde også kvalifiserer seg til neste års Champions League, gjennom enten å bli blant de fire beste i årets ligaspill eller ved å vinne finalen i Moskva.

Liverpool Echo har i dag regnet seg frem til at Rafael Benitez har brukt ca £70M netto på spillerkjøp siden han tok over som manager på Anfield. Dette er skremmende likt beløpet for TV-inntekter og prispenger fra Champions League. Spanjolen er fullt klar over at deltakelse i Champions League er helt avgjørende for hans handlefrihet på transfermarkedet.

- Rent sportslig er Champions League bra for klubben, laget, spillerne og fansen, ettersom man får testet seg selv mot de beste i Europa. Den finansielle siden av turneringen er også viktig, da det vil tillate oss å vokse som klubb, sier han til Echo.

Hillsborough-markering på tirsdag
Kommende tirsdag, 15.april 2008, er det 19 år siden 96 Liverpool-fans mistet livet i Hillsborough-ulykken. Som vanlig blir årsdagen markert med en minnestund i regi av Hillsborough Family Support Group. Denne markeringen vil tradisjonen tro foregå foran The Kop, og den starter klokken 14.45 lokal tid. Det blir som vanlig ett minutts stillhet klokken 15.06, før det hele avsluttes med allsang av "You'll Never Walk Alone" klokken 15.30.

Minnestunden er åpen for alle, og som vanlig vil Liverpools spillere og stab sørge sammen med de etterlatte. Det er ventet at svært mange vil møte opp til årets minnestund, og alle oppfordres derfor til å være på plass i setene på The Kop senest klokken 14.00. Det vil bli tent ett lys for hvert av de 96 ofrene for tragedien.

City-kampen flyttet til søndag
Liverpools siste hjemmekamp for sesongen, mot Manchester City, har blitt flyttet fra lørdag 3.mai til søndag 4.mai. Årsaken til dette er at Sky har valgt matchen som TV-kamp. Avspark er satt til klokken 17.00 skandinavisk tid.