Spurs trekker klagen

Tottenham melder at Liverpool betaler £19M for Robbie Keane. Summen kan øke med ytterligere £1.3M etter diverse kritierier. Spurs frafaller sin anklage mot de røde.

Tottenham bekrefter på sine offisielle nettsider at de har blitt enige med Liverpool FC om en overgang for Robbie Keane. London-klubben avslører også transferbeløpet.

- Jeg ble utrolig skuffet når jeg først hørte at Liverpool jobbet i kulissene for å bringe Robbie til Anfield og at Robbie selv ønsket å forlate oss. Robbie leverte også inn en transfersøknad, siteres Spurs-formann Daniel Levy.

- Jeg hadde allerede gjort meg opp en mening om fremgangsmåtene som ble benyttet. Jeg anser ikke dette som en vanlig transfer. En vanlig transfer er en overgang som skjer som en følge av at to klubber har blitt enige som å gjøre forretninger. Dette er imidlertid et salg vi har blitt tvunget til å foreta. Vi har blitt enige med Liverpool om at de betaler oss £19M i kompensasjon, i tillegg til at vi kan motta ytterligere £1.3M i tilleggskompensasjon, melder Levy.

Tottenham Hotspur skriver også på sine nettsider at Liverpool FC har innrømmet at de handlet upassende når de siterte Rafael Benitez på at han ønsket Keane på Liverpoolfc.tv. Liverpool FC har bedt Spurs om unnskyldning for dette, og har gått med på å gi en pengegave til Tottenhams veldedighetsfond, The Tottenham Hotspur Foundation. Tottenham har som en følge av dette gått med på å trekke sin offisielle klage til Premier League vedrørende Liverpools handlemåte i denne overgangssagaen.

Robbie Keane selv har også kommet med en uttalelse i anledning overgangen:

- Jeg ønsker å takke Tottenhams styre, spillere og fans for de siste seks årene, som har vært de beste og hyggeligste i min karriere så langt. Jeg vil aldri glemme disse årene. Jeg ønsker spesielt å takke formann Daniel Levy for hans forståelse for at jeg er en fan som nå realiserer barnedrømmen når jeg slutter meg til Liverpool. Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg.

- Jeg håper at Spurs-fansen, som har vært kjempemessige mot meg, en dag også kan forstå dette. Jeg har bare gode ting å si om min tid i Tottenham, og jeg forventer at Spurs får ytterligere framgang under Juande Ramos og Daniel Levy.