Stevie G tilgjengelig for England

Det engelske fotballforbundet kommer ikke til å aksjonere mot Steven Gerrard så lenge spilleren bare er tiltalt og ikke dømt i en straffesak. Jermaine Pennant linket til flere klubber.

Kan spille for England
FA, det engelske fotballforbundet, har gått til det skritt og sagt at situasjonen til Steven Gerrard i forhold til dem ikke er blitt forandret etter at spilleren først ble arrestert og senere tiltalt i forbindelse med en voldsepisode på en nattklubb utenfor Liverpool.

"Situasjonen med Steven Gerrard er at det for øyeblikket ikke er noe FA en gang ønsker å diskutere. Ingen ting er blitt forandret etter at han ble tiltalt", forteller en talsmann for FA.

"Hvis en spiller blir dømt for å ha begått en alvorlig kriminell handling vil spørsmålet om uttak på landslaget bli vurdert i hvert individuelle tilfelle. Ingen spiller blir imidlertid bannlyst fra landslagsspill så lenge de er under etterforskning av politiet."

Englands neste kamp er en privatkamp borte mot Spania 11.februar. Steven Gerrard har spilt 70 landskamper for England.


Pennant vurderes
Det er liten tvil om at Liverpool gjerne vil selge Jermaine Pennant i januar, og at man ønsker cash for en spiller hvis kontrakt løper ut etter sesongen heller enn at han skal lånes ut. Det siste vil trolig kun være aktuelt hvis det kan bidra til å hente en spiller inn motsatt vei, som for eksempel at Wigan kunne være interessert i at Emile Heskey går så lenge man kan låne Pennant.

Beløp på £3-3.5M er blitt nevnt for Pennant, men ifølge Daily Express kan Tottenham og "kremmeren" Harry Redknapp være klar til å prøve å sikre seg høyrevingen på nyttårssalg for £2M. Spansk media hevder at Liverpool også har tilbudt Pennant til Atletico Madrid, etter at 25-åringen tidligere har vært linket til naboklubben Real. Det sies imidlertid at Real Madrid har flere flankespillere i kikkerten og at Jermaine ikke er deres førstevalg.