Stillingskrigen fortsetter

Det virker som Gillett, Hicks og DIC fortsatt ligger i hver sin skyttergrav i krigen om herredømmet over Liverpool FC. Men det er tydelig at partene nå har gravd stillinger nærmere hverandre.

Stillingskrigen fortsetter i dramaet som utspiller seg i kulissene rundt Liverpool FC. Det virker etter hvert som de to leirene bevisst lekker informasjon til pressen i et forsøk på å få overtaket i kampen om eierskapet i klubben. Tom Hicks sin leir ser ut til å benytte det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press som sin hovedbrikke i dette spillet, mens Dubai International Capital forer engelske medier med sin versjon av "sannheten". Aviser som The Daily Telegraph, The Times, The Independent og The Guardian virker å ha blitt deres "allierte".

Nå melder The Guardian at Tom Hicks kommer til å dra til Dubai i neste uke, hvor han vil diskutere et mulig fremtidig samarbeid med DIC. Andy Hunter i The Guardian skriver at Hicks er opptatt av at et slikt samarbeid skal foregå på hans premisser, da texaneren, som vi antydet i går, fortsatt ønsker å være majoritetseier i Liverpool FC. Hunter skriver at møtet trolig kommer til å bli avlyst om ikke George Gillett innen den tid har akseptert det budet som ligger på bordet fra DIC.

Hunter hevder at Hicks nå vil tillate at Gillett selger 49% av Liverpool FC for om lag £215M, noe som skulle tilsvare en profitt på £40M for forretningsmannen fra Colorado. Texaneren har imidlertid gitt instrukser til sine advokater om at han fortsatt skal ha kontrollen med klubben gjennom å kjøpe 1% av Gilletts andel. Det er et scenario som man i Dubai ikke er helt komfortable med.

The Daily Telegraph melder på sin side at en kilde som står Hicks nær forteller at texaneren vil sende sine rådgivere til London for samtaler med DIC på mandag. DIC skal være overbevist om at Hicks sin finansielle situasjon nå er slik at det ikke vil gå lenge før texaneren følger Gilletts eksempel og selger seg helt ut han også. Det er ikke tvil om at målet for araberne på sikt er å få full kontroll med klubben.

Telegraph melder at samtalene mellom DIC sine rådgivere og Gilletts advokater gikk sakte fremover i går. DIC håper imidlertid at alt skal være i boks med Gillett i løpet av morgendagen. Dersom Gillett ikke aksepterer, akter araberne å sitte på gjerdet og vente på at amerikanerne skal råke på finansielle problemer når de må skaffe til veie nye £300M for å fullføre byggingen av Liverpools nye stadion i Stanley Park.

The Independent har på sin side snakket med en kilde som hevder at Hicks har møtt DIC sin forhandlingsleder Amanda Staveley flere ganger allerede. Denne kilden uttaler følgende:

- Det som er interessant nå er at saken går mot en konklusjon. DIC spådde for en måned siden at eierspørsmålet ville være avgjort på et eller annet vis innen utgangen av mars. DIC vil ikke hvile før de eier 100%, men vil nok akseptere at dette kan ta tid.

The Times bekrefter på sett og vis opplysningene om at Hicks har snakket med Staveley flere ganger allerede. De skriver nemlig at kilder som står Hicks nær har indikert at texaneren allerede har begynt forhandlinger med DIC. Avisen skriver at forhandlingene er kompliserte fordi DIC må drive to separate forhandlinger med de to eierne.

The Times hevder at DIC fortsatt synes at de to amerikanerne verdsetter klubben for høyt, men araberne skal nå være villige til å strukturere avtalene slik at de blir mer akseptable for amerikanerne, gjennom å tilby duoen en andel av fremtidig fortjeneste i Liverpool FC. Fortusetningene for dette er at Liverpool oppnår suksess både på og utenfor banen, og amerikanerne vil da få en andel av overskuddet dersom klubben når visse, på forhånd avtalte, mål. Amerikanerne ser nemlig klubbens potensial, men har rett og slett ikke ressursene til å investere nok i en klubb de har påført stor gjeld. En avtale som skissert over vil imidlertid medføre at Gillett og Hicks fortsatt vil ha en viss interesseandel i Liverpool FC selv om DIC skulle overta eierskapet.

En kilde som er involvert i forhandlingene uttaler til The Times at de kommende dagene blir "kritiske". DIC avventer nå Gilletts neste trekk. Også The Times skriver at Hicks på sin side vil møte Amanda Staveley i England tidlig i neste uke, og at hun skal være åpen for at DIC i første omgang kjøper 49% av Gilletts andel mens Hicks kjøper 1%. DIC tror som tidligere nevnt at de med tiden likevel vil få full kontroll med Liverpool FC.