Stor interesse for SOS

Liverpools nye supporterunionen tiltrekker seg fans. Leder Nicky Alt uttaler som om organisasjonens intensjoner, og om hva som skjedde da Tom Hicks jr. besøkte The Sandon.

"Sons of Shankly" er en supporterorganisasjon som er blitt dannet på tvers av diverse fanzines og grupperinger. Utnevnt leder Nicky Alt sier at det amerikanske eierskapet ble den utløsende faktor i noe som burde vært gjort for lenge siden. Alt kan nå fortelle til Liverpool Daily Post at man har fått massiv støtte etter opprettelsen av SOS.

- Vi har blitt overflommet med henvendelser fra fans alle steder, enten det er fra Australia, New Zealand, Skandinavia, Frankrike, Tyskland, alle ønsker å være med, bekrefter forfatter og mangeårig supporter Alt.

- Ikke bare det, vi har hørt fra fans i andre klubber som lurer på hvordan de skal gjøre det for å få i stand en slik union.

- Det er på tide at vi har en stemme, sier Nicky på vegne av fansen. - Kanskje skulle vi ha ordnet det allerede etter Hillsborough, men jeg tror folk sørget for mye til å kunne gjøre noe annet.

I likhet med Share Liverpool, en gruppering som har som målsetning at fansen selv skal eie Liverpool gjennom medlemskap, ble SOS startet etter at det ble klart at gjeld og renter fra overtakelsen til Gillett og Hicks ville bli påført klubben. Det var også sinne etter at amerikanerne snakket med Jurgen Klinsmann bak ryggen på Rafa Benitez.

- Amerikanerne gikk tilbake på alt de lovet de ville gjøre for oss, sier Nicky Alt. - Det er de som sier at dette ikke er "the Liverpool way", at du vasker ikke ditt skittentøy offentlig. De dagene er imidlertid over etter at amerikanerne tok over. Det ville vært flott om noen av våre tidligere spillere kunne over til oss, men så langt er det ingen som har klatret over på vår side av gjerdet.

Angående medlemskap i SOS, kan en klikke på denne linken.

Allt har også uttalt seg i forbindelse med at Tom Hicks jr. etter kampen mot Middlesbrough besøkte puben The Sandon, et steinkast fra Anfield. Sanger og tilrop mot eierne gjorde at styremedlemmet fant det nødvendig å forlate åstedet, selv om det er nokså uklart hva som faktisk skjedde.

Dette er hva Nicky Allt, som personlig ikke var til stede, sier om hendelsen:

- Jeg var ganske overrasket over at han gikk dit. Han stod i baren sammen med et par livvakter og fikk til å begynne med være i fred. Siden ble han kontaktet av et medlem av SOS.

- Han ble spurt spørsmål som "Hva er det som skjer?", "Hvorfor blir klubben pålesset gjeld", "Snakker Gillett og Hicks med hverandre", "Hvordan kan klubben styres fra Texas?"

- Siden ble flere folk involvert.

Pubeier Steven Charnock sier at hans stab fortalte ham at Hicks jnr. måtte forlate lokalet mens det ble sunget "kom dere ut av vår pub".

Liverpool FC ønsker ikke å kommentere opptrinnet på The Sandon.