Store øyeblikk med Vegard

Vegard Heggem har plukket ut sine fem største øyeblikk for Liverpool, og velger sitt beste lag under den tiden han var på Anfield. Wenger tror det snart er slutt på de fire store.

Owen var best
I et intervju med liverpoolfc.tv forteller Vegard Heggem om sin tid etter tilværelsen som spiller i Liverpool, hvor rennbyggen nå satser på lakseturisme i hjembygda.

Den hurtige høyrebacken nådde 65 kamper og 3 mål i helrødt før en skade stoppet karrieren alt for tidlig. Han holder fortsatt kontakt med klubb og gamle lagkamerater, i tillegg til at han er en supporter som ved siden av å være på tribunen i Istanbul besøker Anfield regelmessig.

Vegard har tro på at dette endelig kan bli året hvor noen av hans venner og hans lag endelig kan vinne ligaen igjen.

Han mener Michael Owen nok er den beste spilleren han delte garderobe med, og har listet opp sine fem største øyeblikk under sin tid i LFC og en beste ellever ut fra de spillerne som var i klubben under hans periode på Merseyside.

Største øyeblikk:
1) Å signere for Liverpool
2) Debuten borte mot Southampton 16.08.98
3) Første mål for Liverpool, borte mot Middlesbrough 26.12.98
4) Å score foran The Kop, mot Bradford i 1999/00 sesongen
5) Å slå Everton 3-2 i hans første Merseyside-derby

Beste XI:
Brad Friedel
Vegard Heggem
Jamie Carragher
Sami Hyypiä
John Arne Riise
Steve McManaman
Jamie Redknapp
Gary McAllister
Patrik Berger
Michael Owen
Robbie Fowler


- En ny fotballhverdag
Arsenals manager Arsene Wenger tror man nærmer seg slutten på en tid hvor mye dreide seg om de "fire store". I de tre foregående ligasesongene har Chelsea, Man Utd, Liverpool og Arsenal tatt de fire øverste plassene i Premier League, og på de fem siste årene er det bare Everton som ved et enkelt tilfelle har sneket seg inn på en 4.plass.

Wenger, som selv er kjent for å være forsiktig med klubbens penger på transfermarkedet, tror finanskrisen vil bidra til en utjevning de nærmeste årene.

- For meg vil de komme en forandring når det gjelder de "fire store", det vil ikke vare mye lenger, hevder franskmannen til Daily Telegraph.

- Dette året har det vært forandringer i Premier League som, i realiteten, er bra for fotballen og dens verdier.

- Manchester United måtte vente til overtid før de kunne slå Sunderland og spilte uavgjort mot Spurs, mens vi har tapt mot Stoke og Hull. Dette vil fortsette til mars når klubber har sikret seg en sikker plass men samtidig ikke kjemper om å få spille i Europa. Disse klubbene vil nok senke seg litt.

- Det tekniske nivået i vår liga har blitt styrket fordi spillere er kjøpt inn fra hele verden og bringer inn nytt talent. Nylig hadde for eksempel Wigan spillere som Kevin Kilbane, Jason Koumas og Amr Zaki på benken, noe som jeg synes er imponerende.

- Jeg kommer fra en liten bondelandsby hvor jeg ble lært at dersom du tjener 100 pund da bruker du ikke 100 pund. For meg vil det å tjene 100 pund og så kjøpe for 110 pund være som å jukse. En klubb må leve ut fra sine ressurser, og ikke bli støttet kunstig.

- Fotballen er dypt avhengig av det finansielle markedet, sponsorer og fjernsynspenger, kilder som alle nå sliter. Klubber vil bli påvirket, lønninger vil falle, overgangssummer vil også måtte bli redusert og det vil bli litt roligere med unntak av klubber som Manchester City.