Støtte til Alonso

Xabi Alonso ble tiljublet på Anfield, og kåret til Liverpools beste mot Lazio, mens presse og fans bruker helgen til å undre seg over hvem Rafa nå vil hente inn.

Spilleren som fikk de høyeste tilropene fredag kveld var Xabi Alonso. Den elegante spanske midtbanespilleren syntes å være på vei ut av klubben som følge av et trolig kjøp av Gareth Barry, men som har bitt tennene sammen og vært lagets beste spiller de siste kampene.

Det var han mot Lazio også, da han fikk suverent flest stemmer på Liverpools hjemmeside, foran Andriy Voronin og Yossi Benayoun. Nå synes det som om Xabi likevel blir på Anfield, mens det er et stort spørsmålstegn vedrørende fremtiden til Gareth Barry. På flere avstemninger har også supporterne stemt for at de heller ønsker at Alonso skal bli og Barry ikke kommer, enn at det motsatte skal skje.

Velinformerte Tony Barrett i Liverpool Echo hevder i sin kamprapport at det fortsatt synes som om overgangen til Barry nå skjærer seg. Flere av lørdagsavisene følger opp dette, selv om de nok har Echo som sin kilde. The Times er en av flere aviser som hevder at en velbestående supporter skal ha tilbudt å gi et rentefritt lån på £12M for at man skulle kunne fullføre handelen av Gareth Barry, men at Hicks og Gillett skal ha blokkert dealen da de mente prisen ble for høy og man ville få for lite igjen ved et eventuelt senere salg.

Det hevdes også at amerikanerne skal ha satt spørsmålstegn ved bruken av så mye penger på en sentral midtbanespiller, hvor man har folk som Gerrard, Mascherano, Alonso og Lucas fra før. Det er også røster som sier at Benitez skal ha sagt at han forventet å få inn minst like mye penger for Alonso som salget av Barry ville gi, men at det viste seg å ikke bli en realitet.

Uansett vil en forvente at Rafa vil tenke mørke tanker dersom transfermålet han nå har jobbet hardt for å få gjennom atskillige uker ikke skulle komme, så får en bare spekulere i årsakene til dette. Manageren antydet imidlertid umiddelbart etter kampen mot Lazio at et stort navn til var på vei inn i klubben, og hans beskrivelse av spilleren passet unektelig til Barry.

Benitez snakket om en spiller som kunne spille i tre posisjoner, blant annet sentral midtbane, men at han ville bli hentet inn som venstreflanke. Hvorvidt dette var et spark til amerikanerne, om han mener alvor med å bruke Barry på flanken, eller det dreier seg om en helt annet spiller vil trolig de nærmeste dagene gi svar på.