Taper ikke med Aurelio på banen

Liverpool taper ikke fotballkamper når Fabio Aurelio er på banen. Brasilianeren spår et defensivt West Bromwich på Anfield i kveld.

Liverpool har kun tapt to kamper siden den 23.mars. Felles for begge tapene var at Fabio Aurelio ikke figurerte i lagoppstillingen. Han var skadet da de røde røk ut for Chelsea i Champions League-semifinalen i april, og brasilianeren var ubenyttet reserve mot Tottenham sist helg.

Aurelio ser med andre ord ut til å være et aldri så lite lykketroll for Liverpool. 29-åringen var for eksempel med på seirene over Manchester United og Chelsea nå i høst. At brassen fikk starte disse kampene, viser også hvor høyt Rafael Benitez verdsetter ham.

Hyppige skader og konkurransen fra Andrea Dossena gjør imidlertid at Aurelio fortsatt ikke kan regne seg for å være fast inventar på venstrebackplassen.

- Jeg er fornøyd med antall kamper jeg har fått spille, og føler meg i god fysisk form nå. Så nå er det opp til manageren hvem han vil benytte på venstrebacken, sier Aurelio til Liverpool Echo foran møtet med West Bromwich.

- Manageren liker å rotere spillere og forandre på laget, når han mener dette er til det beste for laget, så alt er opp til ham. Jeg ønsker bare fortsatt å få sjansen til å spille, og prøver å yte mitt beste når jeg får sjansen.

- I en stor klubb som Liverpool må du kjempe for plassen din på laget. Å ha Dossena her nå er omtrent samme situasjon som med John Arne Riise i fjor. Det er godt for laget, for alle presser hverandre det lille ekstra for å vinne plassen. Jeg ønsker å holde meg skadefri og hjelpe laget til å bli bedre.

- Det er alltid vanskelig å slå tilbake etter et tap, men vi spilte bra mot Atletico, og i andre omgang foregikk det meste på deres banehalvdel. Vi prøvde å skape så mange sjanser som mulig, men fikk ikke scoringen vi var på utkikk etter før helt mot slutten. Jeg tror kampen hadde blitt annerledes om vi hadde greid å utligne tidligere. Men det viktigste var at vi ikke tapte kampen.

- Uavgjort mot Atletico betyr mye for selvtilliten etter tapet for Tottenham. Ingen liker å tape to kamper på rad. Nå ser vi frem til en ny kamp i Premier League.

Aurelio forventer et defensivt West Bromwich på Anfield i kveld.

- Vi vet at West Brom vil være en tøff kamp for oss. Lagene som ligger i feil ende av tabellen kommer som regel til Anfield for å forsvare seg. Vi må være forberedt på det, sier han.

- Dersom slike lag scorer det første målet, blir oppgaven ekstra vanskelig, ettersom de da kun kan legge seg bakpå. Derfor blir det viktig for oss å ha stort tempo på ballen, slik at vi får overtaket. Det vil gi oss en bedre mulighet til å score først, og gjøre livet litt lettere for oss selv.