Tapet for de blå svir

Gary Ablett likte dårlig at hans mannskap tapte gårsdagens miniderby. Daniel Pacheco mener at han stadig gjør fremskritt.

Gårsdagens tap for Everton i miniderbyet var hardt å svelge for reservelagsmanager Gary Ablett. Den tidligere midtstopperen har spilt for begge klubber, og etter at de blå snudde 0-2 til 3-2 i Warrington i går kveld klarte han ikke å skjule sin frustrasjon.

Etter scoringer av Jordy Brouwer og Gerardo Bruna så Liverpool ut til å gå mot en sikker seier drøye 20 minutter før slutt. Men Everton kom tilbake og vant kampen. Dermed har Liverpools reservelag tapt tre av sine fire første kamper denne sesongen, og de regjerende mestrene ligger dermed langt nede på tabellen.

- Det var en veldig frustrerende kveld i går. Det var lite som skilte de to lagene i første omgang, og i første halvdel av andre omgang leverte vi årsbeste. Dessverre spilte vi ikke særlig bra de siste 25 minuttene, og forsvaret vårt var alt for åpent. Vi ga bort ballen for lett, og vi følte hele tiden at deres spisser, Vaughan og Anichebe, var en trussel. De to har gjort seg bemerket i Premier League, så vi visste de ville bli vanskelige å håndtere. Vi klarte ikke å stoppe dem, konstaterer Ablett til liverpoolfc.tv.

- På stillingen 2-0 syntes vi at vi var i en fordelaktig posisjon til å få med oss poeng fra kampen. Gerardo Bruna traff stolpen når han kunne ha gjort 3-0, men så kom Everton tilbake. Utligningsmålet deres var flott, men deres tredje scoring må vi ta på vår kappe.

- Spillerne bør være såret etter denne kampen. Vi var i posisjon til å vinne kampen. De lokale spillerne var langt nede i garderoben, og utlendingene bør føle det på eksakt samme måte. Det var skuffende og en tøff lekse man fikk lære.

Lyspunktet i kampen for Liverpools del var Gerardo Brunas flotte frisparkmål.

- Gerardo er en fantastisk kvalitetsspiller. Nå må vi jobbe videre med resten av spillet hans, men det ser ut til at vi har sikret oss en veldig god spiller.

Pacheco føler han gjør fremskritt
En av spillerne som var med på å tape for Everton i går, var Daniel Pacheco. I dag forteller han liverpoolfc.tv hvorfor han valgte å flytte fra Barcelona til Liverpool.

- Jeg var i en lignende situasjon som Cesc Fabregas. Noen spanske klubber henter unge spillere fra Sør-Amerika og bryr seg ikke så mye om de lokale talentene. Min agent fortalte meg at Liverpools sjefsspeider, Eduardo Marcia, ville komme for å se på meg. Jeg var selvsagt litt nervøs, men det var greit å vite det på forhånd, slik at jeg fikk gitt alt i kampen.

- Vi vant 4-1 over Espanyol og jeg gjorde hat-trick. Et av målene kom på straffespark. Barcelona var en fantastisk klubb, men det var likevel ikke vanskelig å velge overgang til Liverpool. Jeg ønsket å spille i England. Jeg spilte hver uke i Barcelona, men kontrakten var problemet. Klubben sa hele tiden at jeg skulle gis en kontrakt, men jeg så aldri noe til den.

Unge Pacheco ankom Liverpool i 2007, og i sommer gjorde han seg fordelaktig bemerket på førstelaget under preseasonkampene.

- Jeg var i Malaga og forventet ikke å returnere til Liverpool før 2.juli. Men så fikk jeg telefon fra klubben i juni, med beskjed om at jeg måtte komme tilbake tidligere for å trene med førstelaget. Jeg var overrasket, men fikk en god følelse. Du lærer alltid mye når du trener med førstelaget. Det er noen veldig gode spillere der, som alltid hjelper deg og gir deg råd.

- Under preseason kom de fleste spanske spillerne sent tilbake grunnet EM, så jeg tilbrakte mest tid sammen med Yossi Benayoun, Fabio Aurelio og Javier Mascherano fordi disse tre snakker spansk.

- Yossi vet han er et forbilde for meg. Han forteller meg hele tiden at jeg er en god spiller, og at jeg må utfordre motstanderne når jeg har tid og rom. Har jeg ikke det, må jeg slå en pasning og forflytte meg.

- Nå som jeg er tilbake på reservelaget, føler jeg at treningen i sommer har hjulpet meg. Folk ser på meg som reservelagets beste angriper, og jeg føler at jeg har fremgang. Jeg vet jeg må jobbe hardt på reservelaget om jeg ønsker å nå førstelaget. I fjor fikk jeg bare starte 2-3 kamper for reservelaget, mens jeg nå får spilletid i alle kampene.