Texas-avis angriper Liverpool-fansen

Lokalavisen i Tom Hicks sin hjemby går i dag til frontalangrep på Liverpool-fansen, Liverpools aviser og britenes virkelighetsoppfatning og levesett.

Lokalavisen i Dallas, Texas, Star-Telegram, tar i dag Tom Hicks i forsvar og gjør nærmest narr av Liverpool-fans og engelskmenn. "Liverpool-fans mener Tom Hicks ødelegger deres liv" heter det i overskriften. Avisen leverer et stykke Hicks-propaganda som er egnet til å gi noen og enhver hakeslepp.

Journalisten, Gil LeBreton, innleder med følgende kraftsalve:

"Da han stod foran Liverpool-fansen for første gang for ett år siden ble Tom Hicks overøst med positive tilrop og ønsket velkommen. Lite visste han at det ble forventet av ham at han skulle trekke seg stille tilbake og at hans feite amerikanske sjekkhefte var det eneste han skulle legge igjen. Dette er den britiske holdningen, og lærekurven er enormt bratt. Britisk fotball er mer lidenskap, familie og religion, i en salig røre, enn det er sport."

- For en stor andel av fansen utgjør fotballen selve livet deres, skal Hicks ha sagt til avisen i går.

Avisen henviser videre til at de samme supporterne kalte Hicks og Gillett for løgnere under mandagens kamp mot Aston Villa, og refererer til alle de anti-amerikanske bannerne og sangene. Star-Telegram har også bitt seg merke i følgende sitat fra Liverpool Daily Post: "Så kraftig var sinnet mot amerikanerne under mandagens kamp mot Villa, at man vanskelig kan se at de noen gang kan sette sine føtter i direktørboksen på Anfield igjen - av sikkerhetshensyn".

Star-Telegram viser videre til "noen som står oppe i situasjonen", som hevder at "Liverpool-tabloidene" har skapt denne situasjonen for at Hicks skal få skylden for lagets skuffende resultater.

I artikkelen heter det videre:

"Liverpool har et gammelt og utilstrekkelig stadionanlegg, som Hicks og Gillett har sagt seg villige til å erstatte. Når de opprinnelige planene viste seg å bli 200 millioner dollar dyrere enn forventet, og eierne søkte etter tilleggsfinansiering, begynte disse avisene å fabrikkere historier om brutte løfter og massiv gjeld for å skape hysteriske tilstander blant fansen."

"I England blir det forventet at amerikanere, og spesielt rike texanere, betaler kontant for sportsfirmaer, og at de betaler deres stadionanlegg med sine American Express-kort. En britisk fotballfan føler at dersom eierne ikke yter såpass, så er de med på å ødelegge for den lokale fotballklubbens handklekraft på spillermarkedet."

"Her i Statene har vi forståelse for at klubbeiere belaster klubber med gjeld og henter spillere gratis når kontrakten deres er utløpt. De siste overskriftene i Liverpool er at en investorgruppe fra Dubai står klare, desperate etter å kjøpe klubben fra Hicks og Gillett. Dette har Hicks benektet. Når vi spurte ham hvor mye av disse avisspekulasjonene som var sanne, svarte Hicks: "Intet av det". Hicks innrømmer at det ikke hjalp på situasjonen at en feide med Liverpool-manager Rafael Benitez endte med en offentlig skittentøyvask. Benitez mente at Hicks burde bruke penger til å kjøpe spillere. Hicks fortalte Rafa at han heller burde gjøre en bedre jobb med å trene de spillerne han hadde. Fansen tok parti med Benitez. De ble enda mer aggressive mot Hicks når han innrømte at han hadde snakket med tyskeren Jürgen Klinsmann om trenerjobben til Benitez, dersom Benitez skulle si opp, noe han ofte har truet med de siste 2 ½-årene."

"Hicks kalt samtalene med Klinsmann en forsikringspolise. Liverpool-fansen gjorde Rafa til martyr over hendelsen. Hicks ønsket ikke å diskutere de siste ryktene i går, da han føler at ordene hans bare blir snudd på av den britiske pressen."

- Ting vil ordne seg av seg selv på torsdag. Det er ingen problemer, skal Hicks ha fortalt til Star-Telegram.

"En kilde nær Liverpool-situasjonen sier at dette sannsynligvis betyr at det vil komme en pressemelding på torsdag om at Hicks har sikret finansieringen for et nytt stadionanlegg. Det nye anlegget vil føre til at 30 000 flere Liverpool-fans får se sitt elskede lag. Inntektene disse genererer vil betale for lånet som blir tatt opp for å bygge anlegget, samt gjøre klubben i stand til å konkurrere med sine Premier League-rivaler".