The Kop vil drive eierne ut av klubben

Supportergruppen Reclaim the Kop oppfordrer til sterke protester mot Tom Hicks og George Gillett under kveldens kamp mot Aston Villa. Nå ønsker de å drive amerikanerne ut av klubben for godt.

Liverpools supportere har fått nok av Tom Hicks og George Gillett, og supportergrupperingen RTK (Reclaim The Kop) er i ferd med å organisere en protestaksjon inne på stadion under kveldens kamp mot Aston Villa. De oppfordrer til synging, tilrop og bannere der de amerikanske eierne vil få klar beskjed om at de er uønsket i klubben, og bør selge seg ut.

Sinte supportere skal også ifølge The Daily Telegraph ha begynt å bombardere PR-rådgiverne til Tom Hicks med sinte e-mails. En meningsmåling foretatt blant Liverpools lokale supportere i går viste at bare 1% ønsket at amerikanerne skulle fortsette som klubbens eiere, mens hele 83% ønsker at DIC tar over klubben.

RTK skriver i et opprop på diverse Liverpool-forum at Tom Hicks og George Gillett har bevist at de ikke er skikket til å eie Liverpool FC. Gruppen påpeker at duoen lovte å bygge en stadion Liverpool FC verdig, de lovte å ikke ta opp lån med klubben som sikkerhet, og de lovte å støtte manageren.

- De løy for oss. Det vet vi nå. Det er fakta. Vår klubb er i hendene på en duo som kun er ute etter å bruke den for å generere penger til seg selv, heter det i oppropet fra RTK.

- Situasjonen er nå uholdbar. Rafael Benitez har blitt latterliggjort og ydmyket av Hicks og Gillett. Rafa ville ha forlatt oss nå om han ikke elsket klubben, fansen, byen og The Liverpool Way. Manageren er desperat etter å gi oss et ligamesterskap, men eierne vil sparke ham til sommeren. De har ikke lenger noe valg, slik de har skikket seg.

- Det er en minimumsstandard når det gjelder eierskap også, og Hicks og Gillett er langt unna å nå dette minimumskravet. Vi må drive dem ut av klubben, og vi må begynne i kveld. Dette er kritiske tider for Liverpool FC. Dersom Hicks får fortsette som eier av klubben, vil Rafa forsvinne. Så enkelt er det. Og dersom Rafa forsvinner vil hans imperium falle sammen. Dette er oss mot dem. Dette er The Liverpool Way mot The American Way. Vi må drive eierne ut av klubben, og i kveld skal vi la dem få høre det. Vi må fjerne denne kreftsvulsten fra klubben vår. Vi må yte vårt for å klare det. Vi ønsker klubben vår tilbake, lyder oppfordringen fra RTK.