The Times: LFC snart på arabiske hender

Manchester City fikk like før transfervinduet stengte arabiske eiere med nesten ubegrensede økonomiske ressurser. The Times tror det samme vil skje med Liverpool FC om ikke så alt for lenge.

Journalisten Oliver Kay skriver i morgendagens utgave av The Times at den arabiske invasjonen i Premier League neppe er over, og at det kun er et tidsspørsmål før Liverpools amerikanske eiere må selge til Sheikh Mohammed av Dubai.

Kay forventer at amerikanerne må returnere til forhandlingsbordet om ikke så alt for lenge på grunn av de tøffe tidene i amerikansk økonomi. Tom Hicks skal fortsatt stå fast på at han ikke vil selge Liverpool, men texaneren skal sammen med George Gillett ha fått føle nedgangstidene på kroppen.

The Times hevder at Hicks og Gillett er i ferd med å innse at de ikke har ressursene som skal til for å realisere ambisjonene de hadde da de kjøpte Liverpool FC i februar 2007. Et bud på £400M+ skal fortsatt ligge på bordet fra Sheikh Mohammed og DIC. Kay tror Hicks nå er mer åpen for å selge Liverpool uansett hva han uttaler utad, men de to partene skal fortsatt stå et stykke fra hverandre i verdsettingen av klubben.

Refinansieringsavtalen på £350M som Hicks og Gillett avtalte med Royal Bank of Scotland og Wachovia for litt over sju måneder siden skal fornyes den 25.januar neste år, og det er langt fra sikkert at bankene vil la amerikanerne få benytte opsjonen på seks måneders forlengelse av avtalen.

Kay mener det faktum at Manchester City nå har fått arabiske eiere kan få direkte konsekvenser for Liverpool i form av hardere konkurranse om plassene i neste års Champions League. Økt konkurranse fra klubber med ubegrensede økonomiske ressurser vil automatisk legge mer press på Liverpools eiere.