To ekstra kamper for reservelaget

Liverpools reservelag skal ut i 20 seriekamper neste sesong, mot 18 i 2007/08. Fernando Torres uttaler seg om forskjellene i spillestil mellom Liverpool og Spanias landslag.

Liverpools reservelag vil få to ekstra seriekamper å spille neste sesong, når Premier Reserve League North utvides med ett ekstra lag, Hull City. Det melder liverpoolfc.tv.

Det er styret i Premier League som har bestemt at Hull skal få plass i den nordlige avdelingen, som da vil bestå av 11 klubber som vil spille til sammen 20 seriekamper hver i 2008/09. Den sørlige avdelingen vil bestå av kun ni klubber, som vil spille 16 kamper hver.

Dette er lagene som Gary Abletts mannskap skal forsvare seriemesterskapet mot neste sesong: Blackburn Rovers, Bolton Wanderers, Everton, Hull City, Manchester City, Manchester United, Middlesbrough, Newcastle United, Sunderland og Wigan Athletic.

Terminlisten for Premier Reserve League North 2008/09 vil bli offentliggjort i løpet en av de nærmeste dagene.

Torres om forskjellene mellom landslaget og klubblaget
Fernando Torres mener det er et godt tegn at Spania har startet EM så bra (4-1 seier over Russland, red.anm.). Nå håper han at spanjolene har lært leksen sin fra tidligere mesterskap, hvor man har åpnet lovende for å så ryke ut tidlig.

- Nå må vi fokusere på Sverige-kampen. Nøkkelen ligger i å fortsette og spille på samme måten. Vi må huske hvordan det gikk i VM. Det er flere lag som er i stand til å straffe oss om vi gjør feil, sier Liverpool-spissen til avisen Publico i hjemlandet.

Torres forteller også at Luis Aragones la om taktikken midtveis i Russland-kampen.

- Han ga oss nye instruksjoner i løpet av kampen. Hadde vi fortsatt å presse på fremover kunne Russland ha gitt oss problemer med sine langballer, så vi bestemte oss for å tette igjen bakover. Vi nektet dem tid og rom, og de ble usikre. Dermed slapp vi til på kontringer.

På spørsmål om han frykter å bli byttet ut tidlig også i neste kamp, svarte Liverpool-spissen som følger:

- Det er opp til manageren. Jeg spiller for å vinne og for å score mål, og prøve å få så mye spilletid som mulig. Hvor lenge jeg er på banen er ikke opp til meg. Alt jeg kan gjøre er å prøve å spille enda bedre, så jeg ikke blir byttet ut igjen.

Torres fikk også spørsmål om det er forskjellig å spille for Spania fra hva han er vant med i Liverpool.

- Selvsagt er det forskjellig. Liverpool er et velfungerende lag. Et lag som alltid satser på kontringer. Vi har også klart definerte posisjoner, med vinger og Gerrard i midten som trekker i snorene. Spania er et landslag, med mange stjernespillere. Vi har mange spillere som kan spille i midten, men ingen tydelige vinger. Med landslaget spiller vi mye entouchfotball og holder mye på ballen. Noen ganger medfører slikt spill at det blir mindre plass å boltre seg på for spissene. Mot Russland var ikke det tilfelle, men generelt sett er det hovedforskjellen. På Anfield vet vi hele tiden eksakt hvordan vi skal gjøre ting.

- Man må bare akseptere sin rolle på landslaget. Jeg må skape rom og strekke motstandernes forsvar. I enkelte kamper får jeg ikke engang en scoringssjanse eller en pasning. Problemet er at folk forventer det samme resultatet fra deg, selv om du spiller på en annen måte og i en annen posisjon. Jeg er mye mindre inne i motstanderens straffefelt med landslaget, men likevel forventes det at jeg scorer like mange mål som på klubblaget. Jeg setter også store krav til meg selv, men jeg innser at jeg har andre oppgaver ute på banen for landslaget.