Toppmøte i New York

Liverpools nye stadiondesign blir trolig bestemt i New York i dag. Eierne møter imidlertid hard motstand i styret, trolig fra David Moores, når det gjelder planen om å føre gjelden over på klubben.

Liverpools amerikanske eiere, George Gillett jr og Tom Hicks, holder i dag toppmøte med daglig leder Rick Parry i New York. Her vil det trolig bli tatt en endelig avgjørelse når det gjelder designet på Liverpools nye stadion i Stanley Park. Liverpool Daily Post tror også at manager Rafael Benitez sin posisjon vil bli diskutert, selv om Parry benektet dette i går.

Amerikanerne har som kjent blitt tvunget til å skrinlegge de ambisiøse stadionplanene de la frem i juli, og har i stedet instruert to arktitektfirma, HKS i Dallas og AFL i Manchester, om å komme med hvert sitt forslag til en billigere stadionløsning. Liverpool Daily Post skriver at det trolig vil bli tatt en endelig avgjørelse hvilket av de to forslagene man går for senere i dag. Liverpool FC må deretter søke om ny byggetillatelse enda en gang.

The Daily Telegraph melder for øvrig at Hicks og Gillett møttes i New York allerede på søndag, for å diskutere hvordan de skal klare å refinansiere lånet de tok opp i forbindelse med overtakelsen av klubben, samt finansieringen av ny stadion. Planen var å komme til enighet med Royal Bank of Scotland og investeringsbanken Wachovia før jul, men Hicks og Gillett skal ikke være kommet noe nærmere en avtale i så måte. Duoen har nå bare en måned på seg til å refinansiere lånet de tok opp i forbindelse med £220M-overtakelsen av Liverpool FC for nesten ett år siden.

Hicks og Gillett skal ønske en låneavtale, der de låner de £350M med klubbens fremtidige inntekter som sikkerhet, men andre styremedlemmer skal ha likt dårlig at duoen planlegger å belaste klubben med denne gjelden og skal ha satt seg på bakbeina. Dette må da sannsynligvis være David Moores og/eller Rick Parry, da resten av styret som kjent består av familiemedlemmer.

Rick Parry fløy til New York i går kveld.

Mellomfornøyd McAuley
U18-lagets trener, Hugh McAuley, er mellomfornøyd etter at hans mannskap spilte uavgjort 1-1 borte mot Bolton på lørdag.

- Vi startet kampen bra, og tok ledelsen allerede etter tre minutter. I de neste tjue minuttene spilte vi veldig bra og skapte sjanser. Vi virket skarpe og kunne fort ha økt ledelsen. Men så kom Bolton mer inn i kampen, og det ble jevnt.

- I andre omgang var Bolton det skarpeste laget, og hadde ballen mer enn oss. Vårt pasningsspill ble litt nonchalant, og vi kan være glade for at Chris Oldfield reddet et straffespark. Vi var ikke så friske som vi skulle ha vært. Det kan ha noe med at det var første kamp etter juleferien å gjøre. Forhåpentligvis gjør vi det litt bedre i neste kamp, sier McAuley.

Neste kamp er for øvrig derbyet mot Everton på fredag ettermiddag.

- Dette er en kamp vi ser frem til. Den spilles på Evertons nye akademi, og bør bli en flott kamp. Det pleier alltid å være gode kamper oss i mellom, og sist vi møttes var det meget jevnt. Det blir det trolig også denne gangen, avslutter treneren som fyller 55 år i dag.