Torres & Co klare for semifinale

Fernando Torres ble byttet ut, men uten røde spillere på banen så vant endelig Spania over Italia, på straffespark. Lucas spilte på OL-laget til Brasil.

Historisk seier
På en kveld hvor spissene til Spania slet med et kompakt italiensk forsvar, ble Fernando Torres noe overraskende byttet ut etter 85 minutter i en kamp hvor det ikke ble scoret i løpet av 120 minutter. Torres var ikke noe dårligere enn spissmakker Villa, og var tydelig skuffet da han igjen ble ofret til fordel for Guiza, toppscoreren i La Liga.

Villa scoret for øvrig det første straffesparket, mens Guiza var den eneste av spanjolene som brente sitt forsøk. Dermed ble det 4-2 til Spania og den første seieren i en viktig landskamp mot Italia siden 1920.

Xabi Alonso, Pepe Reina og Alvaro Arbeloa ble alle sittende på benken gjennom hele kampen.

Torsdag spiller Spania semifinale mot Russland, som man slo med 4-1 i den første kampen i gruppespillet. Russerne har imidlertid blitt stadig bedre siden det, ikke minst siden Andrei Arshavin ble spilleklar.

Seier for Lucas
Lucas spilte fra start da OL-laget til Brasil slo et distriktslag fra Rio de Janeiro med 1-0. Målscorer var Pato, og andre kjente navn for brassene var bl.a. Rafinha, Diego og Robinho.