Torres følger i Kuyts fotspor?

Spania og Fernando Torres vil være klare for kvartfinalen i EM med seier over Sverige i kveld. El Zhar, Kewell og Mascherano spiller VM-kvalifiseringskamper i helgen.

I kveld har Fernando Torres og Spania sjansen til å kopiere bedriften til Dirk Kuyt og Nederland, ved å kvalifisere seg til kvartfinalen i EM allerede etter to gruppespillkamper. Det betinger imidlertid at spanjolene slår Sverige i toppkampen i gruppe D.

Mye tyder på at Spania stiller med samme startoppstilling som i sin første kamp mot Russland. Det betyr i så fall at trioen Xabi Alonso, Alvaro Arbeloa og Jose Reina sitter på innbytterbenken. Avspark i Innsbruck er klokken 18.00, og kampen vises på TV2 Sport Euro i Norge, TV4 i Sverige og TV2 i Danmark.

VM-kvalifiseringskamper i helgen
Men det er ikke bare EM-fotball som står på programmet i helgen. Faktisk er hele tre Liverpool-spillere opptatt med VM-kvalifisering. Det gelder Nabil El Zhar og Marokko, som spiller borte mot Rwanda i ettermiddag. Bortekamp står på programmet også for Harry Kewell og Australia, som møter Qatar i Doha i kveld. Javier Mascherano og Argentina har hjemmekamp mot Ecuador i Buenos Aires sent i morgen kveld. Dette er en kamp som går direkte på Sky Sports.

14.06 Rwanda v MAROKKO (i Kigali) {kl. 15.30 skandinavisk tid}
14.06 Qatar v AUSTRALIA (i Doha) {kl. 18.00 skandinavisk tid} 
15.06 ARGENTINA v Ecuador (i Buenos Aires) {kl. 23.10 skandinavisk tid} - direkte på Sky Sports

Kewell ønsker seg 90 minutter
Harry Kewell uttaler til australsk presse at han håper å kunne fullføre samtlige 90 minutter i den viktige kampen mot Qatar i kveld. Dette er nemlig toppoppgjøret i gruppen. Socceroos-sjef Pim Verbeek har ikke latt Kewell fullføre noen av landskampene etter at Liverpool-vingen kom tilbake fra sin siste skade. Han har blitt tatt av banen en gang mellom det 65. og 77. minutt i alle tre kampene som har vært spilt siden da.

- Jeg føler meg i fin form. Jeg håpet at jeg skulle få 90 minutter i forrige kamp mot Irak, men det var umulig i varmen. Manageren vet når han skal bytte ut folk, slår Kewell fast.

Liverpool-spilleren spilte ensom spiss da hans lag overraskende tapte mot Irak i forrige uke, og det kan fort bli hans rolle mot Qatar også i kveld.