Torres kan sette to nye rekorder

Fernando Torres vil med to ligamål til bli den utlending som har gjort flest mål i sin første sesong i PL. Spanjolen har også mulighet til å sette klubbrekord i antall scoringer i en debutsesong.

I november vant Liverpool 2-0 over Fulham på Anfield, men måtte vente helt til det 81.minutt før innbytter Fernando Torres fikk hull på byllen. Fire minutter senere doblet Steven Gerrard ledelsen fra straffemerket, i det som var Rafael Benitez sin kamp nummer 200 som manager for de røde.

I fjor møttes lagene på Craven Cottage bare fire dager etter at Liverpool hadde beseiret Chelsea i semifinalen i Champions League. De røde stilte med et reservepreget mannskap, og tapte 1-0. I år møtes lagene altså bare tre dager før en ny Champions League-semifinale mot Chelsea.

Før kampen på lørdag er det blant annet verdt å merke seg at Liverpool kun har klart å unngå baklengs i en av de siste 11 kampene på Craven Cottage.

Fernando Torres kan tangere en Premier League-rekord nede ved Themsens bredde lørdag ettermiddag. Gjør han sitt 23.ligamål for sesongen tangerer han nemlig Ruud Van Nistelrooys bestenotering for en utenlandsk spiller i sin første sesong i ligaen. Rekorden stammer fra 2001/02-sesongen. Manchester United-spissen spilte 32 kamper den sesongen, og gjorde fire av sine mål fra straffemerket. Torres har så langt spilt 31 kamper, og har ikke tatt straffespark.

Det er faktisk bare fire Liverpool-spillere som har gjort flere ligamål i sin debutsesong for klubben enn Torres har gjort så langt. George Allan nettet 25 mål i 1895/96. Fred Pagnam (1914/15) og Albert Stubbins (1946/47) gjorde begge 24 i sin første sesong for de røde, mens Jim Smith (1929/30) noterte seg for 23. Et hat-trick av Torres på lørdag vil med andre ord bety at han tangerer klubbrekorden.

Sami Hyypiä venter fortsatt på å gjøre sin 300.ligakamp for Liverpool, og muligheten er selvsagt igjen til stede på lørdag.

Det er imidlertid en trend Liverpool må snu mot Fulham. De har ikke vunnet i London siden de slo West Ham 2-1 i januar 2007. Etter den tid har man spilt sju kamper i hovedstaden uten at det har blitt seier.

Dersom vertene tar alle poengene på lørdag, vil det være første gang i Fulhams historie at de vinner tre hjemmekamper på rad mot Liverpool i ligasammenheng. London-laget tok sin første borteseier i Premier League på 581 dager da de slo Reading 2-0 sist helg. Fulham har faktisk ikke vunnet to ligakamper på rad siden september 2006!