Tre «røde» nettkjenninger

Robbie Keane, Steven Gerrard og Yossi Benayoun scoret hvert sitt mål i kveldens landskamper. Kvelden ellers preget av skader på Torres og Babel. Seier for Dalla Valle. Scoring av Anderson.

Robbie Keane nettet kampens eneste mål da Irland vant 1-0 hjemme mot Kypros. Landslagskapteinens scoring, den 35. i landslagstrøya, kom allerede i det 5. minutt. Han kunne umarkert heade et innlegg fra Damien Duff i tomt bur.

Steven Gerrard slo tilbake mot kritikerne da han sendte England i ledelsen mot Hviterussland med en perlescoring fra langt hold i det 11. minutt. Liverpool-kapteinen hadde også en målgviende pasning, i tillegg til en avslutning i stolpen. Han var denne gang plassert ute på venstrekanten, og spilte samtlige minutter. England vant til slutt 3-1. Wayne Rooney nettet bortelagets øvrige mål i Minsk.

Yossi Benayoun sendte Israel i føringen fem minutter etter pause. Israels kaptein var på banen hele oppgjøret som til slutt endte 1-1. Latvia utlignet minuttet før full tid i Riga.

Fernando Torres måtte forlate banen allerede etter 12 minutter med en muskelskade i Brussel. Spania beseiret Belgia 2-1. Xabi Alonso ble byttet inn i det 64. minutt, mens Pepe Reina og Alvaro Arbeloa var ubenyttede reserver. Den nybakte pappaen, Albert Riera, var verken på banen eller benken. Andres Iniesta (36.) og David Villa (88.) tegnet seg på scoringslista for bortelaget, men Belgia scoret først ved Wesley Sonck i det 7.minutt.

Norge-Nederland vil bli husket for Ryan Babels skade etter 15 minutter. Dirk Kuyt fikk 90 minutter på Ullevaals gressteppe. Først startet han på høyresiden, men avsluttet som midtspiss. Kampens eneste mål kom på et langskudd fra Mark van Bommel etter 62 minutter.

Andrea Dossena ble byttet ut etter 59 minutter for Italia i 2-1-seieren mot Montengro, og hadde målgivende til vinnermålet. Begge Italias nettkjenninger i Lecce ble scoret av Alberto Aquilani før halvtimen var gått.
Sami Hyypiä var kaptein for Finland, men fikk en tung dag på jobben i Moskva. Russland vant 3-0, og de to første målene var selvmål av henholdsvis Petro Pasanen og Veli Lampi. Siste scoring kom ved Andrei Arshavin to minutter før slutt.

Chile-Argentina og Brasil-Colombia spilles i natt. Vi kommer tilbake med oppdatering om Javier Mascherano og Lucas Leiva i morgen tidlig.

Scoring av Paul Anderson
Paul Anderson scoret for andre gang på to reservelagskamper for Nottingham Forest. I går ble Walsall beseiret 7-1. Kantspilleren, som er på vei tilbake fra en lårskade, spilte 30 minutter mot Lincoln i forrige uke, og denne gang fikk han 56 minutter på gressteppet.
- Paul så skarp ut, og han var utålmodig etter å komme i gang. Vi er virkelig fornøyd med ham, uttaler Nottinghams reservelagstrener John Pemberton til Midlands-klubbens nettside. Spørsmålet er om 20-åringen nå er i manager Colin Calderwoods planer for lørdagens førstelagskamp mot QPR.

Seier for Dalla Valla
Lauri Dalla Valle ble byttet ut etter 81 minutter da Finland U19 vant 2-1 mot Israel U19 i den første av tre EM-kvalifiseringskamper. Finnene møter vertsnasjonen Portugal i morgen.