Tredje strake uten baklengs?

Dersom Liverpool ikke slipper inn mål mot Tottenham på søndag, vil det være tredje strake ligakamp uten baklengs på White Hart Lane. Det har aldri skjedd før.

På søndag venter altså Tottenham Hotspur på bortebane i sesongens siste ligakamp. De to lagene spilte uavgjort 2-2 på Anfield i oktober. Andriy Voronin ga Liverpool ledelsen, men Robbie Keane gjorde mål for gjestene like før og like etter pause. Fernando Torres (bildet) reddet det ene poenget med en utligning på overtid.

I fjor vant Liverpool 1-0 på White Hart Lane, takket være en scoring av Luis Garcia like før pause.

De røde har imidlertid kun vunnet fire av sine 15 siste kamper borte mot Tottenham. Seks har blitt tapt, mens fem har endt uavgjort. På de fem siste visittene til White Hart Lane er imidlertid statistikken bedre. Kun en av disse kampene er tapt.

Klarer Pepe Reina å holde nullen på søndag, vil han vinne årets Golden Glove, samtidig som Liverpool unngår baklengs i sin tredje kamp på rad på White Hart Lane. Det vil i så fall være første gang i historien at det skjer.

Liverpool har gjort 117 mål denne sesongen, noe som er mer enn noe annet lag i England. Det er fem mer enn Arsenal foran siste serierunde.