Trenger en perfekt kamp

Benítez mener Liverpool må spille bra både i første og andre omgang for å kunne beseire Chelsea. Rafa tror laget har nok kvalitet til å vinne også uten Torres. Scolari med lovvord om Liverpool.

Rafael Benítez mener at en perfekt kamp må til om man skal klare å bryte Chelseas utmerkede hjemmebanerekord i Premier League. Klubben fra Londons vestkant står med 86 strake ligakamper hjemme uten tap. Liverpool har hatt flere skuffende førsteomganger denne sesongen, men har blant annet snudd underlege til seier fem ganger. Mot Atlético på onsdag skjedde det motsatte. De røde ledet til pause, men reiste hjemme med kun ett poeng. På Stamford Bridge på søndag bør Liverpool spille godt både før og etter sidebytte.
- I Madrid spilte vi bra i første omgang, så det var overraskende at vi mistet noe av kontrollen etter pause, uttaler Benítez.

- Hver manager er ute de perfekte 90 minuttene. Denne helgen ønsker jeg å se at vi starter som i Spania, men holder det på samme nivå gjennom kampen.

- Hvis de scorer først, vil det bli veldig vanskelig for oss. Vi må gjøre alt perfekt fra første fløytesignal. Når vi får sjansen, må ta vare på den fordi vi at de vil få sjanser også.

- De har mange gode spillere som spiller god fotball. De har et godt pasningsspill og scorer mange mål. Men vi reiser dit med selvtillit, skal jobbe hardt, spille bra og vise frem fin fotball.

Liverpool reiser til Stamfrod Bridge uten en skadet Fernando Torres, mens Robbie Keane er tvilsom. Benítez mer er laget er godt nok til å vinne uten "El Niño".
- Jeg tror vi kan beseire Chelsea uten Torres. Jeg mener vi besitter nok kvalitet. Vi har nye spillere med en veldig god mentalitet og mye selvtillit. Jeg tror vi har nok til å slå et veldig godt lag som Chelsea.

- Alle vet at Torres er en nøkkelspiller for oss, han scorer og avgjør kamper. Vi har imidlertid vunnet kamper uten ham, og vi har nok selvtillit i troppen til å klare det igjen. Det vil bli en annerledes spillestil uten ham, men vi vet vi kan håndtere det.

- Men vi må heve oss et gir. Hvis vi skal ha en sjanse til å oppnå noe i fremtiden, må vi vinne mot denne typen lag.

- Vi reiser til Stamford Bridge for å forsøke å vinne. Hvis vi klarer det, er det perfekt. Hvis ikke må vi prøve å ikke tape, og det vil likevel være positivt fordi vi vil fortsatt være ubeseiret.

- Vi har mentaliteten til å vinne denne. Kanskje det er på tide etter en så lang ubeseiret rekke for Chelsea hjemme i ligaen.

- Vi er på toppen av tabellen sammen med Chelsea uten å ha spilt vårt beste. Vi spiller bra, men vi kan bli bedre.

Benítez har møtt Chelsea 20 ganger siden han overtok Liverpool i juni 2004. Ingen andre managere har møtt "The Blues" like ofte. Luis Felipe Scolari er den tredje Chelsea-manager Liverpool møter under Benítez.
- Han forbedrer troppen og laget. De har mer eller mindre de samme ideene, men de er kanskje mer offensive nå, mener Benítez.

- Jeg synes de er et godt lag. Jeg vil ikke si at de er bedre nå fordi jeg vil ikke starte en ordkrig! Men de er et godt lag, og det er klart de er mer offensive.

Både Chelsea og Liverpool er ubeseiret og står med 20 poeng, fire foran Arsenal på fjerde og seks foran Manchester United.
- Alle snakker om oss i år, og om Chelsea også. Men vi vet at det er en lang vei å gå, presiserer Benítez.

- Arsenal og United er veldig sterke lag. Når man snakker om favoritter, må man snakke om dem. Forhåpentligvis vil det også snakkes om oss mot slutten av sesongen.

- Arsenal har kvalitet og unge spillere. Jeg tror de kan bli bedre utover i sesongen. De vil helt klart være med.

Scolari med lovvord om Liverpool
Chelseas manager Luis Felipe Scolari vet at Liverpool har vært meget sterke mot slutten av kampene, og påpeker at det er to gode lag som møtes på Stamford Bridge.
- Disse to klubbene har samme kampglød. De kjemper til siste minutt for å vinne. De har vunnet flere kamper i det siste minuttet enn oss. De har et veldig godt lag, og det vil bli en fantastisk kamp på søndag. Vi skal selvsagt forsøke å vinne.

- De er farlige fordi de har et godt lag med gode spillere. De er veldig organiserte. De har ikke tapt denne sesongen. Noen ganger var de på vei mot tap de siste fem eller ti minuttene, men de klarte likevel å snu kampene.

- Det er det beste ved Liverpool. De endret kampene fordi de spilte som et lag. Det er det samme jeg ønsker fra laget mitt. Respekten er gjensidig. De har ikke én magisk spiller, men de har et godt lag.

- Jeg har ikke spilt mot Rafa Benítez tidligere, men jeg har sett mange kamper i England da jeg ledet Portugal. Jeg tror dette er Benítez' beste lag - konkurransedyktig, kvalitet, spillere i gode posisjoner og med idé om ikke å tape når man tar fatt på de siste få minuttene

- Steven Gerrard er viktig for dem akkurat som Lampard er for oss. Begge er veldig viktige.