Trio i Hall of Fame

Kenny Dalglish, Kevin Keegan og Bob Paisley vil i kveld bli innlemmet i European Hall of Fame ved en tilstelning i Liverpool.

Kenny Dalglish, Kevin Keegan og Bob Paisley er blant ti spillere og managere som har blitt valgt ut av National Football Museum på grunn av meritter i de europeiske turneringene. Disse vil innlemmet i European Hall of Fame ved en seremoni i Liverpool i kveld. UEFA-president Michel Platini vil også motta en spesiell pris, "All-time great European Football Award", som går til en utøver utenfor den engelske fotballen.

Kenny Dalglish nettet vinnermålet i Serievinnercupen i 1978, og var med på å løfte "Big Ear" ved to anledninger.
- Jeg vil motta denne hedersbevisningen som et individ, men jeg vant ikke som et individ. Jeg gjorde det som en del av et lag, uttaler Dalglish til Liverpool Echo.

- Arrangøren vil åpenbart gi en påskjønnelse til noen for suksessen Liverpool hadde i løpet av den tiden, og jeg er heldig som har blitt valgt ut.

- Jeg er takknemlig for det, men jeg er enda mer takknemlig overfor personene jeg spilte sammen med. De gjorde dette mulig.

Tidligere manager Bob Paisley er den eneste i historien som har ledet et lag til tre Serievinnercup-triumfer. Han klarte bragden ved å vinne i 1977, 1978 og 1981. Han var også sjef da de røde løftet UEFA-cup-trofeet i 1976. Keegan hjalp Liverpool til to kontinentale trofeer før han reiste til Hamburg sommeren 1977, og spissen ble dessuten kåret til "European Footballer of the Year" ved to ganger. Dalglish ble kjøpt av Paisley for å erstatte Keegan
- Paisley var den største av dem alle, fortsetter King Kenny.

- Han hadde store fotballkunnskaper. Jeg skylder Bob mer enn jeg skylder noen andre innen fotballen. Men ikke undervurder hva Kevin Keegan oppnådde.

- Han medvirket til at Liverpool vant Serievinnercupen for første gang i 1977, og han var meget sentral i Hamburg.

- Jeg er trolig den som fortjener dette minst av oss tre!

Dalglish vil være tilstede i BT Covention Centre. Paisleys pris vil hentes av hans sønn Graham.

Kvelden vil også markere 30-årsjubileum for Liverpools Serievinnercupvinnere fra 1978. Dalglish får selskap av Phil Neal, Phil Thompson og David Fairclough.

Øvrige prisvinnere på listen er George Best, Bobby Charlton, Brian Clough, Alex Ferguson, Bobby Robson, John Charles og Matt Busby.

Utvelgelsen er gjort av et panel bestående av Tom Finney, Trevor Brooking, Jimmy Greaves, Gary Lineker, Alan Shearer og Mark Lawrenson.