Trio på bedringens vei

Rafael Benitez sier til liverpoolfc.tv at Pennant, Agger og Kewell gjøre store fremskritt etter skadene som har holdt dem ute. Stolt jubilant. 3008 billetter på ”brua”.

I et intervju med Liverpools offisielle nettsted blir Rafael Benitez nå i ettermiddag spurt om hva han synes om splittelsen innad i ledelsen i klubben. Dette var hva han svarte:

- Jeg forstår at du må stille det spørsmålet, men jeg har fortalt spillerne at vi må fokusere på fotballen. Vi har en viktig kamp på søndag, og må konsentrere oss om det.

- Jeg tror alle har klart å omstille seg etter tirsdag kveld. Alle sugde på karamellen like etter seieren over Arsenal, men nå må vi tenke på neste kamp og derfor tenker vi på Blackburn.

- Vi har rutine i å legge Champions League-kamper bak oss, og nå er det viktig å fokusere på ligaen. Vi snakker hele tiden om hvor viktig det er å bli blant de fire beste. Spillerne vet det og staben vet det, så vi må være klar for helgens kamp.

Benitez antyder at det vil bli noen forandringer på laget i forhold til tirsdagens kamp.

- Det blir kanskje det. Noen spillere viser trøtthetstegn, men vi har ennå tid foran kampen. Vi vil sjekke hvordan tilstanden deres er under morgendagens treningsøkt, og avgjøre hvem som er i form til å takle søndagens kamp.

- Blackburn er et vanskelig lag å spille mot, ettersom de er fysisk aggressive, godt organiserte, og vi har slitt med dem tidligere. Forhåpentligvis blir det annerledes nå. Vi hadde noen gode sjanser da vi spilte 0-0 mot dem på Ewood Park tidligere i sesongen. Spesielt hadde Kuyt et par store sjanser mot slutten. Vi må se opp for Bentleys gode innlegg, og Santa Cruz er også i kanonform for tiden.

- Skal vi være sikre på å ta fjerdeplassen trenger vi fire seire på de fem siste kampene. Kanskje holder det med færre. Vi ønsker å vinne samtlige kamper nå, og se hva som skjer med Everton. Vi ønsker å sikre oss fjerdeplassen så raskt som mulig, så vi kan tenke på semifinalene.

Pennant, Agger og Kewell på bedringens vei
- Når det gjelder skadesituasjonen har Pennant blitt mye bedre, og det samme gjelder også for Agger og Kewell. Resten av troppen er skadefrie, avslutter Benitez, som altså må klare seg uten Javier Mascherano på søndag, da argentineren soner den siste kampen av karantenen han fikk etter utvisningen på Old Trafford.

Stolt jubilant
Som vi nevnte tidligere i dag vil Sami Hyypiä spille sin 300.ligakamp for Liverpool om han slipper til på søndag. Det er finnen ganske så stolt over.

- Jeg er klar over at jeg står foran min ligakamp nummer 300. Jeg håpet å komme innpå mot Arsenal forrige helg, men gjorde ikke det. Så jeg venter fortsatt. Det føles godt å fortsatt være her etter ni år. Det viser at jeg har gjort noe riktig, sier han til liverpoolfc.tv.

- Daniel Agger har vært uheldig som har gått glipp av hele sesongen. Det er grunnen til at jeg har fått spilt langt flere kamper enn jeg trodde. Jeg har satt pris på hvert minutt.

Hyypiä mener også at det er på sin plass å skryte av klubbens ferskeste midtstopper, slovaken Martin Skrtel.

- Han har imponert meg. Han kom hit mens det var vinterpause i Russland, så han var ikke i form. Men han fant formen raskt, og etter å ha slitt litt i sin første kamp har han vært minst like god som alle andre.

- Jeg prøver å snakke med ham på trening av og til, og kanskje også i løpet av kamper. Dersom det hjelper ham, er jeg glad. Det er best for laget at jeg hjelper ham. Jeg tror han blir fast inventar på laget i mange år fremover. Han har vist seg som en atlet som også er god med ballen. Han har alt hva en midtstopper behøver.

Hyypiä noterte seg for sin fjerde scoring for sesongen mot Arsenal på tirsdag. Sist han nettet i en Champions League-kvartfinale var mot Juventus i 2005, og da gikk Liverpool hen og vant hele turneringen.

- Jeg tror ikke mye på omen og statistikk, men forhåpentligvis vil historien gjenta seg. Scoringen min fikk oss i alle fall inn i kampen igjen mot Arsenal. Det er en bonus for meg å score mål, uten at jeg bryr meg så mye om hvem som scorer, avslutter finnen.

3008 billetter på Stamford Bridge
Billettkontoret på Anfield opplyser at Liverpool får 3008 billetter til semifinalen i Champions League på Stamford Bridge onsdag 30.april. Disse selges til sesongkortholdere og fankortholdere som har alle fem bortekampene i Champions League registrert på sine kontoer fra fredag 18.april. Mandag 21.april slipper de med fire bortekamper til, mens sesongkortholdere med tre bortekamper registrert får sjansen til å sikre seg billett onsdag 23.april.