Trio usikker for Everton

David Moyes kan bli nødt å klare seg uten en viktig trio i neste helgs avgiørende lokaloppgjør på Anfield. Italias kaptein mener Fernando Torres har gjort enorme fremskritt i Premier League.

Liverpool kjemper som kjent med byrival Everton om den viktige fjerdeplassen i Premier League. En fjerdeplass gir som kjent retten til å kvalifisere seg for Champions League, mens man må spille i den mindre prestisjetunge UEFA Cupen dersom en havner på femteplass. For øyeblikket leder de røde fra Liverpool den duellen, og står med 59 poeng etter 31 kamper. Naboen fra Goodison Park følger to poeng etter.

Everton har rotet bort poeng i sine to siste kamper, etter det ble tap borte mot Fulham på Craven Cottage, og kun poengdeling hjemme mot West Ham i helgen. Nå viser det seg at David Moyes muligens må klare seg uten en viktig trio i oppgjøret på Anfield. Blånesenes målfarlige midtbanemann, Tim Cahill, sliter med en skade i foten, og måtte gi seg etter 10 minutter i lørdagens kamp. Den sør-afrikanske midtbanemannen Steven Pienaar sliter med sykdom, og var ikke med i helgens kamp. Det er enda uklart hvor lenge sykdommen vil holde den tidligere Ajax og Borussia Dortmund-spilleren ute av spill. Den siste som er regnet som usikker er midtstopper Joseph Yobo. Nigerianeren sliter med en ankelskade, og var også av dem som mistet lørdagens kamp. Positivt nytt for de blå er at Andy Johnson ser ut til å bli frisk fra sin lårskade.

Liverpool må som kjent klare seg uten suspenderte Javier Mascherano på søndag, mens Steve Finnan og Andriy Voronin blir omtalt som tvilsomme. Daniel Agger er som kjent ute en god stund enda, mens man foreløpig ikke vet omfanget rundt ribbeinsbruddet til Fernando Torres.

Cannavaro imponert over Torres
Real Madrid-stopper og Italia-kaptein, Fabio Cannavaro, er mektig imponert over hva Fernando Torres har utrettet siden han byttet ut Primera Division til fordel for Premier League.

- Fernando Torres har gjort fantastiske forbedringer. I fjor så jeg på han som en spiller som gjerne gjemte seg, men du kan ikke gjøre slik i Premier League, sier Cannavaro til La Gazzetta dello Sport. Italia og Spania møtes til privatlandslagskamp i midtuken, og det var i den anledning den tidligere Ballon d'Or-vinneren uttalte seg om Liverpool stjernespiss.

Fernando selv fikk nok en gang spørsmål om hvorfor han forlot Atletico Madrid for den helrøde Liverpool-trøya.

- Jeg så at jeg hadde gjort alt jeg kunne gjøre, og så ingen forbedring. Jeg trengte å spille i Champions League, ha muligheten til å vinne troféer, og føle meg som en viktig spiller som ble anerkjent også utenfor Spania, og det var derfor jeg måtte forlate, sa Torres til den spanske fjernsynskanalen La Sexta.

Liverpool toppscorer er som kjent usikker til onsdagens kamp på grunn av et mulig ribbeinsbrudd, men en som kan bli involvert og få sin landslagsdebut er Alvaro Arbeloa. Sist backen ble tatt ut i troppen måtte han trekke seg på grunn av skade, men 25-åringen er nå altså tilbake i troppen.