U18 møter WBA i morgen

Stemningen er på topp i Liverpools juniortropp etter avansement i FA Youth Cup denne uken. I morgen venter ligakamp mot West Bromwich hjemme i Kirkby for guttene.

Akademisjef John Owens er ute med sin ukentlige rapport om livet på akademiet. Til Liverpoolfc.tv reflekterer han i dag over helgens U18-kamp mot West Bromwich og tirsdagens seier over Leeds i FA Youth Cup.

- Juniorlaget startet meget bra i cupkampen mot Leeds, og ble fort vant til omgivelsene. Noen ganger kan spillere bli perplekse i slike omgivelser som Elland Road i en viktig cupkamp, men våre gutter vokste med utfordringen og skapte en rekke sjanser, slår Owens fast om juniorlagets innsats i cupen.

- Vi var imidlertid ikke dyktige nok til å ta vare på sjansene, og på et tidspunkt begynte jeg å lure på om det ikke skulle lykkes for oss. Heldigvis fikk vi som fortjent takket være Lauri Dalla Valles heading etter pause, som ga oss en 2-1 seier. Thomas Ince ga oss ledelsen på et fantastisk frispark tidlig i kampen.

- Vi fortsatte å skape sjanser, men klarte ikke på noe tidspunkt å få en tomålsledelse. Jeg er fornøyd med hvordan guttene holdt det gående utover i andre omgang, og nå ser vi frem til trekningen av fjerde runde. Vi vil trolig få muligheten til å spionere på vår kommende motstander før vi møter dem, noe som vil hjelpe oss i forberedelsene.

- Vi ønsker å henge med i FA Youth Cup så lenge som mulig, da dette gir våre spillere sjansen til å spille på kjente stadionanlegg, noe som er en stor opplevelse for dem. Det er en stor forskjell på det og å spille akademifotball hver lørdag. Laget vi benytter i cupen er heller ikke nødvendigvis det samme som vi benytter i U18-ligaen. For eksempel så spilte både Steven Irwin og Daniel Ayala for juniorene på tirsdag. De har begge tilhold på Melwood, men er likevel spilleberettiget for oss i juniorcupen.

- Seieren over Leeds har løftet stemningen i troppen, og har fungert som en inspirasjonskilde foran ligakampen mot West Bromwich på akademiet i Kirkby i morgen. Vi ligger for tiden på andreplass på tabellen, så første halvdel av sesongen har vært bra. Vårt mål er å ta med oss den gode formen til det nye året, og sørge for at vi avslutter sesongen sterkt også.